Autonieuws

In het wild: de Mini Paceman

9 mei 2012  |  10:58  |  Tekst:
    Print     Mail     Houd me op de hoogte

Het modellenoffensief van Mini draait op volle toeren. De volgende toevoeging aan het steeds voller wordende gamma is de Paceman. Onze spionagefotogaaf spotte 'm in het wild.

Mini heeft weinig moeite gedaan om serieus camouflageplakband op de nieuweling te plakken. Althans, als we het over de voorkant hebben, want bij de achterkant zijn er heel wat rollen zwart-geel tape doorheen gegaan. Maar de voorkant van de auto is helemaal ‘schoon’ en waarom zouden ze ook de moeite nemen om die af te plakken? De Paceman heeft namelijk precies dezelfde snuit als de Countryman. En da’s logisch, want de Paceman is niets meer of minder dan de coupéversie van de Countryman en wellicht dat-ie dan ook Countryman Coupé gaat heten. Met z'n aflopende daklijn kun je ‘m zien als de compacte variant van de Range Rover Evoque Coupé; veel onpraktischer dan de vijfdeursversie maar stukken hipper.

Onze spionagefotograaf snapte de Paceman op de openbare weg en als we die foto’s vergelijken met de concept car (foto 6-8) die Mini begin vorig jaar liet zien op de autobeurs van Detroit, zien we dat er weinig aan het studiemodel is aangepast. Die zag er al behoorlijk productierijp uit dus waarom zouden ze ook. Het motorenaanbod komt overeen met dat van de Countryman en we kijken natuurlijk het meeste uit naar de topversie: de John Cooper Works met z’n 218 pk sterke 1,6-liter turbomotor. In Genève liet Mini de Countryman JCW zien, met vierwielaandrijving en automaat.

We verwachten de productieversie van de Mini Paceman (of Countryman Coupé) in het najaar op de beurs van Parijs, begin volgend jaar staat-ie bij de dealers.

 

 

mail naar een vriend plaats dit bericht op nujij plaats dit bericht op linkedin plaats dit bericht op digg maak een bookmark op delicious

Het AutoWeek Schoolpakket 2015-2016 ligt weer in de winkel (Advertorial)

Een goede start van het schooljaar maak je samen met het AutoWeek Schoolpakket!   Lees verder
Het AutoWeek Schoolpakket 2015-2016 ligt weer in de winkel
 
 

Foto's en video's bij dit artikel

Mini Paceman Mini Paceman Mini Paceman
Mini Paceman Mini Paceman Mini Paceman Concept

Peilstok

Ik vind de Toyota Prius uit de AutoWeek Top 50:

AutoWeek op Blendle

AutoWeek Triotest

CitroŽn DS3 Racing - Mini Paceman Cooper S - VW Beetle 2.0 TSI Sport

Volg AutoWeek