Autonieuws

Nieuwe neus voor Partner en Expert

9 mei 2012  |  10:40  |  Tekst:
    Print     Mail     Houd me op de hoogte

In de haven van Zeebrugge presenteerde Peugeot gisteren de vernieuwde Partner en Expert. Ook bedrijfsauto's ontkomen tegenwoordig niet meer aan een facelift, ze lopen vanaf nu dus weer netjes in de pas met de personenmodellen.

Waar bedrijfsauto’s vroeger vooral functioneel moesten zijn, is er tegenwoordig ook ruimte voor comfortverhogende zaken en er wordt zelfs nagedacht over de vormgeving. Niet zo gek dus dat Peugeot er voor wil zorgen dat hun bedrijfswagens dezelfde uitstraling hebben als de personenauto’s. Wie de nieuwe neus van zowel de Partner als de grotere Expert bekijkt, ziet dus duidelijk trekken van de 208 en 508. Kijk bijvoorbeeld maar eens naar de overhangende lip onderaan de motorkap, waar de merknaam onder is geschreven. Maar alleen al aan de koplampen zou je kunnen zien met welk merk je van doen hebt.
Daarmee heb je eigenlijk het grootste nieuws ook wel te pakken, want over het succes van de beide bedrijfsauto’s heeft Peugeot weinig klachten. Sterker nog, naar eigen zeggen zijn de auto’s in hun marktsegment de grootste stijger, dus is het voornamelijk een kwestie van meer opties toevoegen. Voor de Partner betekent dat een schonere motor in de vorm van een 1.6 e-HDi met 90 pk, voorzien van een start/stop-systeem. Eventueel is die ook verkrijgbaar met een gerobotiseerde handbak, waarmee de CO2-uitstoot daalt naar 123 gram per kilometer. Dat betekent dus een lager brandstofverbruik, iets wat voor bedrijven met een groot aantal bestelauto’s in de vloot al snel een aanzienlijke besparing kan betekenen.

Automaat
Grootste nieuws bij de Expert is de toevoeging van een automatische versnellingsbak. In tegenstelling tot de Partner is dit wel een echte automaat, de zesbak wordt alleen leverbaar op de 2.0 HDi met 160 pk. Verder biedt Peugeot voortaan op beide auto’s optioneel zaken als bochtverlichting en een gefixeerde snelheidsbegrenzer. Die laatste wordt door de dealer geprogrammeerd op 90, 100, 110 of 130 kilometer per uur en voorkomt dat de auto harder kan dan die snelheid, zonder dat de chauffeur er invloed op heeft.
Peugeot breidt bovendien de ondersteuning voor bedrijfswagens op de Nederlandse markt uit. Op dit moment zijn er 24 Peugeot Professional Centers in Nederland en aan het einde van dit jaar moeten dat er 27 worden. Deze dealers zijn gespecialiseerd in bedrijfsauto’s en verzorgen naast verkoop ook mogelijkheden tot op- en ombouw, bijvoorbeeld tot pick-up of koelwagen. Ook vierwielaandrijving kan op verzoek geregeld worden, evenals een dubbele cabine. Daarnaast hebben de Peugeot Professional Centers verruimde openingstijden, een 24-uurs service en passend vervangend vervoer, zodat ondernemers zo goed mogelijk op weg gehouden kunnen worden.
Peugeot start al op korte termijn met de levering van de nieuwe Partner en Expert. De kleine bestelauto is er vanaf € 10.895 exclusief belastingen, terwijl de Expert begint bij € 15.445. Beide modellen kunnen vanaf nu besteld worden, voor de zomer worden ze geleverd. Zoals voorheen blijft de Partner leverbaar in twee lengtematen met een laadruimte tussen 3,3 en 3,7 kubieke meter, terwijl de Expert daarnaast ook in twee verschillende hoogtes verkrijgbaar is met een laadruimte van 5 tot 7 kubieke meter.

mail naar een vriend plaats dit bericht op nujij plaats dit bericht op linkedin plaats dit bericht op digg maak een bookmark op delicious

Voordelige autoverzekering van AutoWeek (Advertorial)

Betaalt u niet te veel voor uw autoverzekering? Bereken nu uw premie bij AutoWeek autoverzekering en bespaar!   Lees verder
Voordelige autoverzekering van AutoWeek
 
 

Foto's en video's bij dit artikel

Peugeot Partner/Expert Peugeot Partner/Expert Peugeot Partner
Peugeot Partner/Expert Peugeot Expert Peugeot Expert

Peilstok

Ik vind de Toyota Prius uit de AutoWeek Top 50:

AutoWeek op Blendle

AutoWeek Multitest

CitroŽn Berlingo Multispace 1.6i 110 >> Peugeot Partner Tepee Outdoor 1.6 16V >> Renault Kangoo Family 1.6 16V >> Volkswagen Caddy Combi 1.6 8V

Volg AutoWeek