Autonieuws

Volkswagen gaat verder op de SUV-toer

7 mei 2012  |  17:58  |  Tekst:
    Print     Mail     Houd me op de hoogte

Volkswagen is van plan om twee nieuwe SUV’s te gaan bouwen die onder de Touareg en Tiguan gepositioneerd gaan worden.

Er worden geen concrete uitspraken gedaan maar uit de woorden die Handelsblatt optekent uit de mond van Albrecht Reimold, de baas bij de Volkswagen-fabriek in Bratislava, kan worden opgemaakt dat we een compacte SUV op basis van de Polo en de Up tegemoet kunnen zien.

Het was altijd al VW’s bedoeling om van de Up een grotere modelfamilie te maken. Om dat te demonstreren, zetten de Wolfburgers vorig jaar op de IAA zes studiemodellen neer van potentiële uitbreidingen. De Cross-Up, e-Up en GT Up worden inmiddels gerealiseerd.

Volgens Volkswagen waren de reacties op de Buggy Up concept car dermate positief dat is besloten om op basis hiervan een SUV te gaan bouwen. De twee nieuwe SUV’s zouden Volkswagens antwoord moeten zijn op de Opel Mokka en de 2008 van Peugeot. To be continued.

mail naar een vriend plaats dit bericht op nujij plaats dit bericht op linkedin

Mis ‘m niet! De AutoWeek Occasion Special! (Advertorial)

Alles wat je moet weten als je een gebruikte auto zoekt. De Occasion Special ligt nu in de winkel of je kunt ‘m direct   Lees verder
Mis m niet! De AutoWeek Occasion Special!
 
 

Foto's en video's bij dit artikel

Volkswagen buggy up!
Dubbeltest - Renault Zoe vs. Volkswagen e-Up

Peilstok

Supershowroom: mijn favoriete Opel Corsa is de...

ActieAuto

Volkswagen Up en Polo met Wittebrug korting Volkswagen up! take up! 44kW/60pk 3-deurs Van € 11.233    Voor € 8.685 Uitgerust met ...

AutoWeek Klokje Rond Speciaal

Volkswagen 1.0 Up

Volg AutoWeek