Autonieuws  |  Volkswagen gaat verder op de SUV-toer

7 mei 2012  |  17:58  |  Tekst:

Volkswagen is van plan om twee nieuwe SUV’s te gaan bouwen die onder de Touareg en Tiguan gepositioneerd gaan worden.

Er worden geen concrete uitspraken gedaan maar uit de woorden die Handelsblatt optekent uit de mond van Albrecht Reimold, de baas bij de Volkswagen-fabriek in Bratislava, kan worden opgemaakt dat we een compacte SUV op basis van de Polo en de Up tegemoet kunnen zien.

Het was altijd al VW’s bedoeling om van de Up een grotere modelfamilie te maken. Om dat te demonstreren, zetten de Wolfburgers vorig jaar op de IAA zes studiemodellen neer van potentiële uitbreidingen. De Cross-Up, e-Up en GT Up worden inmiddels gerealiseerd.

Volgens Volkswagen waren de reacties op de Buggy Up concept car dermate positief dat is besloten om op basis hiervan een SUV te gaan bouwen. De twee nieuwe SUV’s zouden Volkswagens antwoord moeten zijn op de Opel Mokka en de 2008 van Peugeot. To be continued.

 mail naar een vriend plaats dit bericht op nujij plaats dit bericht op linkedin plaats dit bericht op digg maak een bookmark op delicious

ONLINE TICKETS BESTELLEN MET KORTING

Bestel nu je kaarten voor de AutoRAI online voor 14,50 euro (kassaprijs 18 euro).   Lees verder
  AutoRAI 2015
 
 
 

Foto's en video's bij dit artikel

Volkswagen buggy up!

Peilstok

Mijn favoriete Jaguar uit de Redactie Raadt Aan is de...

AutoWeek op Blendle

AutoWeek Multitest

Smart Forfour - Hyundai i10 - VW Up - Renault Twingo

Volg AutoWeek

© 2015 Sanoma B.V.
Adverteren - Colofon - Contact - Copyright - Disclaimer - Privacy en cookiebeleid - Gebruiksvoorwaarden - RSS - Partners - Sitemap
AutoWeek.nl - onderdeel Sanoma groep