Autonieuws

'Groen licht voor nieuwe Toyota Supra'

7 mei 2012  |  10:56  |  Tekst:
    Print     Mail     Houd me op de hoogte

Toyota heeft met de GT86 de sportieve lijn weer te pakken en die moet worden doorgezet met een Supra-opvolger. Volgens de geruchten heeft het Japanse hoofdkwartier groen licht gegeven voor het project.

Volgens het Amerikaanse Motor Trend baseert Toyota de nieuwe Supra op het platform van de GRMN Sports Hybrid II concept car (foto 2) uit 2011. Die concept car had een middenmotor, zoals de aloude MR2 dat ook had. Toyota’s nieuwe sportwagen moet echter een slagje groter worden dan de GT86. De typenamen MR2 of Celica zouden de lading zodoende niet helemaal dekken en dus kan de naam Supra weer afgestoft worden. De FT-HS concept car uit 2006 (foto 1) zou als inspiratie voor het uiterlijk kunnen dienen.

Achter de voorstoelen zou een 3,5-liter V6 van 250 pk komen te liggen. Die benzinemotor verzorgt via een CVT-automaat de aandrijving op de achterwielen, elk voorwiel krijgt een eigen elektromotor waardoor de nieuwe Supra een vierwielaandrijver wordt en het totale vermogen rond de 400 pk komt te liggen. Het duurt nog wel even voordat we de nieuwe Supra in productie gaat. Reken op eind 2015. Wat het ook gaat worden en hoe de Toyota's sportwagen ook gaat heten, wij kijken er naar uit.

mail naar een vriend plaats dit bericht op nujij plaats dit bericht op linkedin plaats dit bericht op digg maak een bookmark op delicious
 
 

Toyota Supra kopersgids

Foto's en video's bij dit artikel

Toyota FT-HS Toyota GRMN Sports Hybrid Concept II

Peilstok

Mijn favoriete cross-over uit de Redactie Raadt Aan is de...

AutoWeek op Blendle

Volg AutoWeek