Autonieuws

Topcijfers voor Porsche

4 mei 2012  |  13:46  |  Tekst:
    Print     Mail

Porsche heeft in het eerste kwartaal van 2012 goede zaken gedaan. Er werden 29 procent meer auto’s verkocht en de operationele winst groeide met 81 miljoen naar 528 miljoen euro.

Porsche heeft net als BMW en Volkswagen een goed eerste kwartaal achter de rug. Wereldwijd verkocht Porsche 30.231 auto’s, bijna 30 procent meer dan een jaar eerder. De operationele winst groeide met 18 procent naar 528 miljoen euro. Voor het eerst in de geschiedenis van het merk uit Stuttgart verkochten ze in China méér auto’s dan in de Verenigde Staten. In China werden tot en met maart 7.099 auto’s aan de man gebracht, een groei van 79 procent. Over dezelfde periode genomen stopte de teller in de Verenigde Staten bij 6.671 auto’s, 15 procent meer dan dezelfde periode in 2011. Ook in thuisland Duitsland deed Porsche prima zaken: 3.873 auto’s, een plus van 33 procent.

De Cayenne is met 14.867 verkochte exemplaren goed voor bijna de helft van de totale Porsche verkopen. De verkopen van de Panamera groeiden met 58 procent het sterkst.

mail naar een vriend plaats dit bericht op nujij plaats dit bericht op linkedin

Mis ‘m niet! De AutoWeek Occasion Special! (Advertorial)

Alles wat je moet weten als je een gebruikte auto zoekt. De Occasion Special ligt nu in de winkel of je kunt ‘m direct   Lees verder
Mis m niet! De AutoWeek Occasion Special!
 
 

Porsche kopersgids

Foto's en video's bij dit artikel

Porsche Cayenne GTS Porsche Panamera Diesel
Rij-impressie - Porsche 718 Boxster

Peilstok

Supershowroom: mijn favoriete Seat Toledo is...

AutoWeek Dubbeltest

Mercedes-Benz S 500 E - Porsche Panamera S E-Hybrid

Volg AutoWeek