Autonieuws

Heico tuigt de Volvo V40 alvast op

3 mei 2012  |  16:59  |  Tekst:
    Print     Mail     Houd me op de hoogte

Het duurt nog een paar maanden voordat de eerste nieuwe Volvo’s V40 afgeleverd worden maar dat belet de Duitse tuner Heico Sportiv niet om alvast aan de slag te gaan met de Zweedse nieuwkomer.

Wat Abt is voor Audi, is Heico voor Volvo; geen officiële fabriekstuner maar wel serieus genoeg om in landen als Duitsland met behoud van garantie rond te rijden in je opgepepte auto – al geldt dat dan weer niet voor Nederland. Belandde eerder al de V40 R-Design al voortijdig op internet, nu is het Heico dat alvast schetsen laat zien van hun plannen met Volvo’s nieuwe C-segmenter.

Wat zien we? Onder andere een nieuwe voor- en achterbumper, sideskirts, een diffusor, vier uitlaatsierstukken en zevenspaaks lichtmetaal. Heico heeft een nieuwe motormanagement ontwikkeld voor de T5-motor, die het vermogen laat stijgen naar 266 pk. De Heico-V40 staat naar verwachting in juni in raceuitvoering (Heico gaat er in 2013 mee racen in de VLN Langstrecke Bokal) op de AMI-autoshow in Leipzig. Het pakket voor de ‘normale’ V40 is in september gelijktijdig bij de introductie van de auto leverbaar.   

mail naar een vriend plaats dit bericht op nujij plaats dit bericht op linkedin

Graag een AutoWeek T-shirt, polo, cap of mok? (Advertorial)

Alle AutoWeek-producten zijn in de online shop verkrijgbaar.   Lees verder
Graag een AutoWeek T-shirt, polo, cap of mok?
 
 

Foto's en video's bij dit artikel

Volvo V40 Heico Sportiv Volvo V40 Heico Sportiv

Peilstok

Ik vind de Citroën C4 Cactus uit de AutoWeek Top 50:

AutoWeek op Blendle

ActieAuto

Nu tijdelijk ruim € 3.000 voordeel NU MET RUIM € 3.000 VOORDEEL Volvo V40 BUSINESS SPORT De nieuwe Volvo V40 Business Sport met ...

AutoWeek Triotest

Volvo V40 - Peugeot 308 SW - Toyota Auris TS

Volg AutoWeek