Autonieuws  |  Reddingsactie voor laatste Saab

3 mei 2012  |  13:49  |  Tekst:

SaabsUnited is een actie gestart om de allerlaatste Saab 9-3 te kopen. Inmiddels is er al bijna 18.000 van de benodigde 28.500 euro opgehaald.

SaabsUnited is een groep Saab-liefhebbers die zich inzet voor het (geestelijk) voortbestaan van het merk. Zij zijn een actie gestart om de laatste Saab 9-3 te kopen. Het gaat om een Arctic White Griffin sedan die in totaal € 28.500 moet kosten. Het is één van de vijftig gedeeltelijk gebouwde 9-3’s. Deze laatste exemplaren zijn eerder door de Trollhättanse Saab-dealer van het failliete merk gekocht. De auto’s worden eind deze maand afgebouwd en verkocht.

Als de aankoop van de Saab 9-3 lukt, wordt deze gedoneerd aan het Saab Cars Museum in thuisstad Trollhättan. Lukt het SaabsUnited niet de benodigde € 28.500 bij elkaar te sprokkelen, dan wordt het wel opgehaalde bedrag aan het museum gedoneerd. Het extra ingezamelde geld gaat ook naar het Saab-museum.

Wil je zelf ook een donatie doen? Klik dan hier.

 mail naar een vriend plaats dit bericht op nujij plaats dit bericht op linkedin plaats dit bericht op digg maak een bookmark op delicious

ONLINE TICKETS BESTELLEN MET KORTING

Bestel nu je kaarten voor de AutoRAI online voor 14,50 euro (kassaprijs 18 euro).   Lees verder
  AutoRAI 2015
 
 
 

Foto's en video's bij dit artikel

Saab 9-3 Griffin

Peilstok

Mijn favoriete Jaguar uit de Redactie Raadt Aan is de...

AutoWeek op Blendle

AutoWeek Dubbeltest

Seat Exeo ST 1.8 TSI - Saab 9-3 Sport Estate 1.8t

Volg AutoWeek

© 2015 Sanoma B.V.
Adverteren - Colofon - Contact - Copyright - Disclaimer - Privacy en cookiebeleid - Gebruiksvoorwaarden - RSS - Partners - Sitemap
AutoWeek.nl - onderdeel Sanoma groep