Autonieuws

Reddingsactie voor laatste Saab

3 mei 2012  |  13:49  |  Tekst:
    Print     Mail     Houd me op de hoogte

SaabsUnited is een actie gestart om de allerlaatste Saab 9-3 te kopen. Inmiddels is er al bijna 18.000 van de benodigde 28.500 euro opgehaald.

SaabsUnited is een groep Saab-liefhebbers die zich inzet voor het (geestelijk) voortbestaan van het merk. Zij zijn een actie gestart om de laatste Saab 9-3 te kopen. Het gaat om een Arctic White Griffin sedan die in totaal € 28.500 moet kosten. Het is één van de vijftig gedeeltelijk gebouwde 9-3’s. Deze laatste exemplaren zijn eerder door de Trollhättanse Saab-dealer van het failliete merk gekocht. De auto’s worden eind deze maand afgebouwd en verkocht.

Als de aankoop van de Saab 9-3 lukt, wordt deze gedoneerd aan het Saab Cars Museum in thuisstad Trollhättan. Lukt het SaabsUnited niet de benodigde € 28.500 bij elkaar te sprokkelen, dan wordt het wel opgehaalde bedrag aan het museum gedoneerd. Het extra ingezamelde geld gaat ook naar het Saab-museum.

Wil je zelf ook een donatie doen? Klik dan hier.

mail naar een vriend plaats dit bericht op nujij plaats dit bericht op linkedin

Mis ‘m niet! De AutoWeek Occasion Special! (Advertorial)

Alles wat je moet weten als je een gebruikte auto zoekt. De Occasion Special ligt nu in de winkel of je kunt ‘m direct   Lees verder
Mis m niet! De AutoWeek Occasion Special!
 
 

Foto's en video's bij dit artikel

Saab 9-3 Griffin
Rij-impressie Saab 9-3X

Peilstok

Supershowroom: mijn favoriete Seat Toledo is...

AutoWeek Dubbeltest

Seat Exeo ST 1.8 TSI - Saab 9-3 Sport Estate 1.8t

Volg AutoWeek