Autonieuws  |  ĎNieuwe sportauto van Maserati met middenmotor'

2 mei 2012  |  14:59  |  Tekst:

De sportiviteit mag wat meer terugkomen bij Maserati, en wel door de ontwikkeling van een nieuw sportief model gebaseerd op de Ferrari 458 Italia.

Tegenwoordig zijn er feitelijk maar twee modellen (en derivaten daarvan) die je bij Maserati kunt bestellen: de GranTurismo en de Quattroporte. Er zit weliswaar onder meer een SUV in de pijplijn, maar het merk kan ook wel een nieuwe, pure sportwagen gebruiken, aldus CEO Harald J. Wester in Italianse media.

De laatste Maserati-sportwagen met middenmotor was de MC12, een op de Ferrari Enzo gebaseerde supercar. Voor het betreffende nieuwe model zou de naam GranSport weer van stal gehaald kunnen worden (voor het laatst gebruikt op een snellere versie van de Maserati Coupé, de voorganger van de GranTurismo), terwijl voor het onderstel weer leentjebuur gespeeld wordt bij Ferrari.

Het platform van de 458 Italia biedt de basis voor de nieuwe Maserati met middenmotor, die de strijd aan moet gaan met auto’s zoals de Porsche 911 en de Audi R8. Om kannibalisme met de Ferrari met midscheeps geplaatste krachtbron te voorkomen, zullen zaken zoals het vermogen en ook de prijs van de nieuwe Maserati wel wat lager uitkomen dan dat van de 458 Italia.

 mail naar een vriend plaats dit bericht op nujij plaats dit bericht op linkedin plaats dit bericht op digg maak een bookmark op delicious

ONLINE TICKETS BESTELLEN MET KORTING

Bestel nu je kaarten voor de AutoRAI online voor 14,50 euro (kassaprijs 18 euro).   Lees verder
  AutoRAI 2015
 
 
 

Foto's en video's bij dit artikel

Maserati-logo | Foto: ANP

Peilstok

Mijn favoriete Jaguar uit de Redactie Raadt Aan is de...

AutoWeek op Blendle

AutoWeek Posterstory

Maserati Quattroporte

Volg AutoWeek

© 2015 Sanoma B.V.
Adverteren - Colofon - Contact - Copyright - Disclaimer - Privacy en cookiebeleid - Gebruiksvoorwaarden - RSS - Partners - Sitemap
AutoWeek.nl - onderdeel Sanoma groep