Autonieuws  |  Duizend Car2Goís in Berlijn

1 mei 2012  |  16:28  |  Tekst:

In Amsterdam beginnen de Smartjes van Car2Go inmiddels aardig in te burgeren en nu is ook Berlijn aan de beurt voor de moderne variant op het witte fietsenplan.

Met in totaal 1.000 Smarts heeft Berlijn in een klap de grootse vloot van alle twaalf steden die tot nu toe aan het Car2Go-project meedoen. De infrastructuur van laadpalen staat in Berlijn nog in de kinderschoenen en daarom worden er geen elektrische Smarts gebruikt zoals in Amsterdam, maar ‘normale’ Smarts met start/stop-systeem. Het is de bedoeling dat deze gaandeweg worden vervangen door de elektrische versie, in 2013 zouden er al 300 elektro-Smarts kunnen zijn. De auto’s rijden in een gebied van 250 vierkante kilometer. 

Car2Go lanceert in Berlijn een vernieuwde app, die vooralsnog alleen werkt op een iPhone. Hiermee kun je makkelijk een Car2Go-Smart lokaliseren en reserveren. Ook kun je je eigen rijstijl in kaart brengen en zo je ‘eco-score’ berekenen. In de toekomst kan hier wellicht een bonussysteem aan gehangen worden; wie zuinig rijdt, krijgt gratis rijminuten.

Car2Go ging in 2009 van start in het Duitse Ulm, een jaar later gevolgd door Austin (Texas) in de VS. Daarna volgden Hamburg, Vancouver (Canada), Amsterdam, San Diego (VS), Wenen, Lyon, Düsseldorf, Washington D.C. en Portland (VS). In de tweede helft van dit jaar zijn Birmingham (UK) en Stuttgart aan de beurt. Amsterdam was de eerste stad die een volledig elektrische vloot had.

 mail naar een vriend plaats dit bericht op nujij plaats dit bericht op linkedin plaats dit bericht op digg maak een bookmark op delicious

ONLINE TICKETS BESTELLEN MET KORTING

Bestel nu je kaarten voor de AutoRAI online voor 14,50 euro (kassaprijs 18 euro).   Lees verder
  AutoRAI 2015
 
 
 

Foto's en video's bij dit artikel

Smart Car2Go Berlijn Smart EV van Car2go in Amsterdam

Peilstok

Mijn favoriete Jaguar uit de Redactie Raadt Aan is de...

AutoWeek op Blendle

ActieAuto

smart fortwo edition MOSCOT – special edition van de smart fortwo cabrio smart en MOSCOT nodigen ...

AutoWeek Multitest

Acht automatische transmissies onder de loep

Volg AutoWeek

© 2015 Sanoma B.V.
Adverteren - Colofon - Contact - Copyright - Disclaimer - Privacy en cookiebeleid - Gebruiksvoorwaarden - RSS - Partners - Sitemap
AutoWeek.nl - onderdeel Sanoma groep