Autonieuws

Duizend Car2Gos in Berlijn

1 mei 2012  |  16:28  |  Tekst:
    Print     Mail     Houd me op de hoogte

In Amsterdam beginnen de Smartjes van Car2Go inmiddels aardig in te burgeren en nu is ook Berlijn aan de beurt voor de moderne variant op het witte fietsenplan.

Met in totaal 1.000 Smarts heeft Berlijn in een klap de grootse vloot van alle twaalf steden die tot nu toe aan het Car2Go-project meedoen. De infrastructuur van laadpalen staat in Berlijn nog in de kinderschoenen en daarom worden er geen elektrische Smarts gebruikt zoals in Amsterdam, maar ‘normale’ Smarts met start/stop-systeem. Het is de bedoeling dat deze gaandeweg worden vervangen door de elektrische versie, in 2013 zouden er al 300 elektro-Smarts kunnen zijn. De auto’s rijden in een gebied van 250 vierkante kilometer. 

Car2Go lanceert in Berlijn een vernieuwde app, die vooralsnog alleen werkt op een iPhone. Hiermee kun je makkelijk een Car2Go-Smart lokaliseren en reserveren. Ook kun je je eigen rijstijl in kaart brengen en zo je ‘eco-score’ berekenen. In de toekomst kan hier wellicht een bonussysteem aan gehangen worden; wie zuinig rijdt, krijgt gratis rijminuten.

Car2Go ging in 2009 van start in het Duitse Ulm, een jaar later gevolgd door Austin (Texas) in de VS. Daarna volgden Hamburg, Vancouver (Canada), Amsterdam, San Diego (VS), Wenen, Lyon, Düsseldorf, Washington D.C. en Portland (VS). In de tweede helft van dit jaar zijn Birmingham (UK) en Stuttgart aan de beurt. Amsterdam was de eerste stad die een volledig elektrische vloot had.

mail naar een vriend plaats dit bericht op nujij plaats dit bericht op linkedin

Mis ‘m niet! De AutoWeek Occasion Special! (Advertorial)

Alles wat je moet weten als je een gebruikte auto zoekt. De Occasion Special ligt nu in de winkel of je kunt ‘m direct   Lees verder
Mis m niet! De AutoWeek Occasion Special!
 
 

Foto's en video's bij dit artikel

Smart Car2Go Berlijn Smart EV van Car2go in Amsterdam
Rij-impressie - Smart Fortwo

Peilstok

Supershowroom: mijn favoriete Opel Corsa is de...

ActieAuto

smart fortwo en forfour nu met voorraadvoordeel Smart nu met voorraadvoordeel Als je nu kiest voor een smart fortwo of forfour uit voorraad, dan kan je ...

AutoWeek Multitest

Acht automatische transmissies onder de loep

Volg AutoWeek