Autonieuws

Goed eerste kwartaal Skoda

1 mei 2012  |  10:25  |  Tekst:  |  Foto's: ANP
    Print     Mail

Skoda heeft het afgelopen kwartaal méér winst gemaakt. De omzet in het eerste kwartaal van 2012 groeide met 250 miljoen naar 2,9 miljard euro ten opzichte van diezelfde periode in 2011.

In tegenstelling tot de meeste van de concurrenten doet Skoda het in de eerste 3 maanden van 2012 beter dan het jaar ervoor. Er werd niet alleen 250 miljoen euro meer omzet gedraaid, ook werden er meer auto’s verkocht. In de eerste drie maanden zijn wereldwijd 242.700 Skoda’s aan de man gebracht, 11,8 procent meer dan hetzelfde kwartaal vorig jaar. Maart was de beste maand in de geschiedenis van het Tsjechische merk met 95.200 verkochte auto’s.

Skoda heeft als doelstelling ook de komende jaren flink te blijven groeien. In 2018 moet de verkoop bijna verdubbeld zijn naar in totaal 1,5 miljoen auto’s. Een waar modellenoffensief, waarin de komende jaren gemiddeld elke 6 maanden een nieuw model wordt uitgebracht, moet hiervoor gaan zorgen.

mail naar een vriend plaats dit bericht op nujij plaats dit bericht op linkedin plaats dit bericht op digg maak een bookmark op delicious

Graag een AutoWeek T-shirt, polo, cap of mok? (Advertorial)

Alle AutoWeek-producten zijn in de online shop verkrijgbaar.   Lees verder
Graag een AutoWeek T-shirt, polo, cap of mok?

Foto's en video's bij dit artikel

Skoda-logo | Foto: ANP/EPA

Peilstok

AutoWeek Top 50: de belangrijkste innovatie van de afgelopen is in mijn ogen ...

AutoWeek op Blendle

ActieAuto

Skoda Propvol voordeelweken Propvol voordeelweken Tijdens de PROPVOL VOORDEEL WEKEN van SKODA krijgt u allerlei extra’s ...

AutoWeek Multitest

Kadjar - Qashqai - Yeti - Sportage

Volg AutoWeek