Autonieuws

Geen V6 meer in Mazda 6

29 april 2012  |  07:11  |  Tekst:
    Print     Mail     Houd me op de hoogte

De V6 verliest steeds meer terrein. Mazda levert in de komende (derde) generatie Mazda 6 géén V6-motoren meer.

Volgens Mazda is het niet meer wenselijk een V6 in een middelgrote sedan te leveren. De huidige viercilindermotoren worden sterker en efficiënter waardoor de V6 overbodig is geworden. In ons land had Mazda die conclusie al eerder getrokken, de 6 is hier nooit met een V6 geleverd. In bijvoorbeeld de Verenigde Staten is hij wel met een zescilinder te krijgen.

De derde generatie Mazda 6 krijgt net als de CX-5 de nieuwe Skyactiv-technologie. Skyactiv is een overkoepelende naam voor technieken die moeten bijdragen aan een lager brandstofverbruik. Onderdeel hiervan zijn direct-ingespoten benzinemotoren met een compressieverhouding van 14,0:1, de hoogste compressiewaarde ter wereld. Volgens Mazda levert dit betere prestaties en een lager verbruik. Daarnaast krijgt de nieuwe 6 een lichtgewicht chassis, nieuwe transmissies en het i-ELOOP start-stop systeem.

De nieuwe Mazda 6 maakt zijn publieksdebuut op de Autosalon van Parijs in oktober. De productie vindt plaats in Hiroshima, Japan. In de loop van 2013 komt de nieuwe 6 in ons land op de markt.

mail naar een vriend plaats dit bericht op nujij plaats dit bericht op linkedin
 
 

Foto's en video's bij dit artikel

Mazda Takeri Mazda Takeri Mazda Takeri
Dubbeltest - Subaru Levorg vs. Mazda 6 Sportbreak

Peilstok

Supershowroom: mijn favoriete Ford Mondeo, Sierra of Taunus is de ...

ActieAuto

Nu gratis €1000 aan dealeropties! Nu gratis €1000 aan dealeropties! Tijdelijk ontvangt u bij de aanschaf of het afsluiten van een ...

AutoWeek Triotest

Mazda 6 Sportbreak - Toyota Avensis Touring - Volkswagen Passat Variant

Volg AutoWeek