Autonieuws

Gereden: CitroŽn C4 Aircross

27 april 2012  |  17:05  |  Tekst:
    Print     Mail     Houd me op de hoogte

Leuk, zo'n Citroën C4 Aircross, maar in hoeverre is-ie anders dan een Mitsubishi ASX? Wij probeerden het bij een eerste kennismaking uit te zoeken.

De C4 Aircross is niets meer of minder dan een kloon van de Mitsubishi ASX. Maar toch is het Citroën aardig gelukt het model een eigen uitstraling te geven. Zowel de voor- als achterzijde zorgen ervoor dat je geen twijfel hebt over met welk merk je te maken hebt. Alleen en profiel herken je nog de ASX. Die herken je ook in het rijden. De Citroën gedraagt zich voor een belangrijk deel als een ASX. Hij is opmerkelijk wendbaar en direct voor een midi-SUV. Nu maken wij kennis met de tweewielaangedreven versie. Citroen komt ook met een integraal aangedreven C4 Aircross, en die zal zich minder lichtvoetig gedragen. Het onderstel is afgestemd op comfort, maar wordt net niet week.

 

Geen 2.0 turbodiesel

De 1,6-liter dieselmotor die in het vooronder ligt van de auto die wij rijden, volstaat prima, maar maakt geen strepentrekker van de Aircross. In 10,8 seconden moet hij vanuit stilstand de 100 km/h aantikken. Extra vertragende factor is de hakerig werkende versnellingsbak die we uit de Mitsubishi kennen. Als je het uiterste van de motor verlangt, laat hij zich tamelijk nadrukkelijk horen. De Fransen hebben ook een 150 pk sterke variant van de zelfontbrander in de schappen, maar die biedt de Nederlandse Citroën -organisatie niet aan. Dat is vanwege de CO2-uitstoot van de motor, en dus wegens een niet attractief kostenplaatje die dit tot gevolg heeft voor de motor. Jammer, want het is een smeuïg ding, dat de C4 Aircross de extra pit geeft die je verlangt. Voor wie benzine een betere optie is, heeft Citroën een 1,6-liter motor van 115 pk in huis.

 

De volledige rij-impressie met de Citroën C4 Aircross is te lezen in AutoWeek 19, die vanaf woensdag 10 mei in de winkels ligt.
 

mail naar een vriend plaats dit bericht op nujij plaats dit bericht op linkedin

Mis ‘m niet! De AutoWeek Occasion Special! (Advertorial)

Alles wat je moet weten als je een gebruikte auto zoekt. De Occasion Special ligt nu in de winkel of je kunt ‘m direct   Lees verder
Mis Ďm niet! De AutoWeek Occasion Special!
 
 

Foto's en video's bij dit artikel

CitroŽn C4 Aircross CitroŽn C4 Aircross CitroŽn C4 Aircross
CitroŽn C4 Aircross
Rij-impressie CitroŽn C4 Aircross

Peilstok

Supershowroom: mijn favoriete Seat Toledo is...

Volg AutoWeek