Autonieuws  |  Audi jaagt naakte S3 over de NŁrburgring

24 april 2012  |  10:17  |  Tekst:

We hebben spionagefoto’s van de eerste hete versie van de nieuwe Audi A3, namelijk de S3.

Hete auto’s in het C-segment, daar krijgen we nooit genoeg van. Reden genoeg voor onze spionagefotograaf om de nieuwe Audi S3 op de kiek te zetten, terwijl de auto z’n rondjes draait op de Nürburgring. Het model is weliswaar nog niet officieel onthuld, maar rijdt nu al rond zonder enige camouflage.

Onderhuids vinden we een opgepepte versie van de 2,0-liter viercilinder TFSI-motor, die een gezond vermogen van rond de 280 pk naar alle vier de wielen stuurt. Waarschijnlijk komt er alleen een S-tronic versnellingsbak met dubbele koppeling beschikbaar. Kenmerkend is trouwens het viertal (!) uitlaatpijpen aan de achterzijde van de Duitse hot hatch. Verder verschilt de S3 vooralsnog optisch weinig van z’n reguliere broertje.

De gewone A3 werd pas tijdens de afgelopen Autosalon van Genève onthuld, tijdens de Autoshow van Parijs aankomend najaar verwachten we dat de S3 voor het eerst officieel gepresenteerd wordt.

 mail naar een vriend plaats dit bericht op nujij plaats dit bericht op linkedin plaats dit bericht op digg maak een bookmark op delicious

ONLINE TICKETS BESTELLEN MET KORTING

Bestel nu je kaarten voor de AutoRAI online voor 14,50 euro (kassaprijs 18 euro).   Lees verder
  AutoRAI 2015
 
 
 

Foto's en video's bij dit artikel

Audi S3 spyshots Audi S3 spyshots Audi S3 spyshots
Audi S3 spyshots Audi S3 spyshots Audi S3 spyshots

Peilstok

Mijn favoriete Jaguar uit de Redactie Raadt Aan is de...

AutoWeek op Blendle

AutoWeek Dubbeltest

Audi A3 Sportback E-tron - BMW i3

Volg AutoWeek

© 2015 Sanoma B.V.
Adverteren - Colofon - Contact - Copyright - Disclaimer - Privacy en cookiebeleid - Gebruiksvoorwaarden - RSS - Partners - Sitemap
AutoWeek.nl - onderdeel Sanoma groep