Autonieuws  |  ‘BMW wil X5 en X1 bij Nedcar bouwen’

12 april 2012  |  14:26  |  Tekst:

BMW bij Nedcar is nog steeds geen gesloten boek. Dankzij een betrouwbare insider weten we nu de nodige extra details over de plannen die BMW in Limburg zou hebben.

Een betrouwbare bron vertelt AutoWeek: “Medewerkers van BMW zijn in februari, toen de fabriek leeg was vanwege de staking, bij ons rondgeleid om de productiefaciliteiten te bekijken. Ze hebben toen bestudeerd of een X5/X6 op de productielijn van de Outlander zou passen. Zo’n BMW was daar daadwerkelijk voor aanwezig. Bovendien is bij de productielijn van de Colt gekeken of daar de X1 en/of de Mini Countryman van de band kunnen rollen.”
De bron vervolgt: “Momenteel zijn er op het fabrieksterrein op diverse ‘tactische plekken’ containers opgesteld, zodat er voor buitenstaanders minder goed te zien is wat er gebeurt. Ook zijn er nog steeds aan BMW verbonden mensen aanwezig bij Nedcar. Mitsubishi zou de ombouw van de productielijnen betalen, als BMW het personeelsbestand overneemt. Dat bespaart Mitsubishi de kosten van een sociaal plan.”


Vooral de serieuze belangstelling voor de productie van de BMW X1 en Mini Countryman is goed te verklaren. Mini kampt bij de Countryman door de huidige productiecapaciteit in Graz nog steeds met relatief lange levertijden en voor de X1 zullen de levertijden met de huidige productiecapaciteit ook alleen maar oplopen als BMW de auto ook in de Verenigde Staten gaat verkopen. Nedcar zou al in augustus kunnen beginnen met de ombouw van de Outlander- naar X5-productielijn. De productie van de Colt stopt later en bovedien kost de ombouw van die productielijn meer tijd.

 mail naar een vriend plaats dit bericht op nujij plaats dit bericht op linkedin plaats dit bericht op digg maak een bookmark op delicious

Geef AutoWeek cadeau! (Advertorial)

Daarmee geniet de ontvanger maar liefst 8 weken lang van AutoWeek! En dat voor slechts €15   Lees verder
  advertorial Cadeau voor een echte man
 
 
 

Foto's en video's bij dit artikel

BMW X5 productie BMW X6 2012 BMW X1 facelift (hi-res)

Peilstok

De leukste GTO-waardige auto van de Redactie Raadt Aan is...

AutoWeek op Blendle

ActieAuto

BMW Corporate Lease Editions. Tijd voor een echte BMW. Straks staat hij voor uw deur. Na een lange rit. Die ...

AutoWeek Triotest

BMW 218i Active Tourer - Ford C-MAX 1.0 EcoBoost - Volkswagen Golf Sporsvan 1.4 TSI

Volg AutoWeek

© 2014 Sanoma Media Netherlands B.V.
Adverteren - Colofon - Contact - Copyright - Disclaimer - Privacy en cookiebeleid - Gebruiksvoorwaarden - RSS - Partners - Sitemap
AutoWeek.nl - onderdeel Sanoma Media Netherlands groep