Autonieuws

Speciaal voor China: verlengde BMW 3-serie

5 april 2012  |  14:19  |  Tekst:
    Print     Mail     Houd me op de hoogte

Speciaal voor de sterk opkomende automarkt in China maakt BMW een 3-serie met extra lange wielbasis. De onthulling komt pas volgende week, maar de foto's zijn al vrijgegeven.

In China maakt het niet zoveel uit hoeveel cilinders je onder de kap hebt. Of hoeveel inch de wielen van je auto zijn. Nee, de belangrijkste maatstaf is beenruimte achterin. Daarom komt BMW met de 3-serie LWB, die een wielbasis van 2.920 mm heeft – maar liefst 110 mm meer dan de reguliere 3-serie. De totale lengte komt daarmee uit op 4.734 mm. De auto onderscheidt zich ook door middel van langere achterdeuren en een chromen omlijsting die over de C-stijl loopt.

Er zijn drie mogelijkheden op het gebied van de motorisering: de 320Li heeft een 2,0-liter viercilinder turbo met 184 pk, terwijl de 328Li met dezelfde slaginhoud over 245 pk beschikt. Ook is er de 335Li, met een geblazen 3,0-liter zescilinder die 306 pk ophoest. Al deze uitvoeringen zijn uitgerust met een achttrapsautomaat. De extra lange 3-serie wordt gebouwd in BMW’s nieuwe fabriek in Shenyang, waar ook de productie van de 5-serie LWB plaatsvindt. Volgende week wordt het model ook getoond op de autosalon van Peking.

mail naar een vriend plaats dit bericht op nujij plaats dit bericht op linkedin plaats dit bericht op digg maak een bookmark op delicious

Het AutoWeek Schoolpakket 2015-2016 ligt weer in de winkel (Advertorial)

Een goede start van het schooljaar maak je samen met het AutoWeek Schoolpakket!   Lees verder
Het AutoWeek Schoolpakket 2015-2016 ligt weer in de winkel
 
 

Foto's en video's bij dit artikel

BMW 3-serie Li BMW 3-serie Li BMW 3-serie Li
BMW 3-serie Li BMW 3-serie Li BMW 3-serie Li

Peilstok

Ik vind de Volkswagen New Beetle uit de AutoWeek Top 50:

AutoWeek op Blendle

ActieAuto

BMW 3 Serie Last Minute Editions Rijk uitgerust of met automaat voor € 500,-. Direct uit voorraad ...

AutoWeek Triotest

Mercedes C-klasse Estate - Audi A4 Avant - BMW 3-serie Touring

Volg AutoWeek