Autonieuws

Speciaal voor China: verlengde BMW 3-serie

5 april 2012  |  14:19  |  Tekst:
    Print     Mail     Houd me op de hoogte

Speciaal voor de sterk opkomende automarkt in China maakt BMW een 3-serie met extra lange wielbasis. De onthulling komt pas volgende week, maar de foto's zijn al vrijgegeven.

In China maakt het niet zoveel uit hoeveel cilinders je onder de kap hebt. Of hoeveel inch de wielen van je auto zijn. Nee, de belangrijkste maatstaf is beenruimte achterin. Daarom komt BMW met de 3-serie LWB, die een wielbasis van 2.920 mm heeft – maar liefst 110 mm meer dan de reguliere 3-serie. De totale lengte komt daarmee uit op 4.734 mm. De auto onderscheidt zich ook door middel van langere achterdeuren en een chromen omlijsting die over de C-stijl loopt.

Er zijn drie mogelijkheden op het gebied van de motorisering: de 320Li heeft een 2,0-liter viercilinder turbo met 184 pk, terwijl de 328Li met dezelfde slaginhoud over 245 pk beschikt. Ook is er de 335Li, met een geblazen 3,0-liter zescilinder die 306 pk ophoest. Al deze uitvoeringen zijn uitgerust met een achttrapsautomaat. De extra lange 3-serie wordt gebouwd in BMW’s nieuwe fabriek in Shenyang, waar ook de productie van de 5-serie LWB plaatsvindt. Volgende week wordt het model ook getoond op de autosalon van Peking.

mail naar een vriend plaats dit bericht op nujij plaats dit bericht op linkedin

Graag een AutoWeek T-shirt, polo, cap of mok? (Advertorial)

Alle AutoWeek-producten zijn in de online shop verkrijgbaar.   Lees verder
Graag een AutoWeek T-shirt, polo, cap of mok?
 
 

Foto's en video's bij dit artikel

BMW 3-serie Li BMW 3-serie Li BMW 3-serie Li
BMW 3-serie Li BMW 3-serie Li BMW 3-serie Li

Peilstok

AutoWeek Top 50: de belangrijkste innovatie van de afgelopen is in mijn ogen ...

AutoWeek op Blendle

AutoWeek Eerste Confrontatie

Audi A4 Avant - BMW 3-serie Touring - Mercedes C-klasse Estate

Volg AutoWeek