Autonieuws

Dit is de Jaguar F-Type!

5 april 2012  |  10:15  |  Tekst:
    Print     Mail     Houd me op de hoogte

Er komt definitief een Jaguar onder de XK, en dit is 'm: maak kennis met de Jaguar F-Type!

De F-Type is een kleine tweezits convertible met stoffen kap. Vooralsnog zien we het model alleen op foto's waarop de auto behoorlijk gecamoufleerd is. De definitieve versie wordt later dit jaar onthuld. “De reacties op de C-X16 concept car waren zo positief dat we hebben besloten om ‘m in productie te nemen”, aldus Adrian Hallmark, Global Brand Director van Jaguar, tijdens de New York International Auto Show. 

De door Ian Callum ontworpen auto wordt gebouwd in het Engelse Castle Bromwich. Callum: “Een echte sportauto moet een duidelijk doel hebben en puur zijn van vorm. De C-, D-, en E-Types hielden in hun tijd vast aan dat principe, en de F-Type zal hetzelfde doen in de huidige tijd.”

Specificaties van de F-Type, die de concurrentie aan moet gaan met de Porsche Boxster, ontbreken vooralsnog, die worden later dit jaar bekend gemaakt. Volgens insiders zou de F-Type ook wel eens een dieselmotor onder de kap kunnen hebben. De eerder getoonde C-X16 concept had een 3,0-liter V6 met compressor onder de kap, goed voor zo’n 380 pk. In 2013 komt de auto op de markt.

mail naar een vriend plaats dit bericht op nujij plaats dit bericht op linkedin

Mis ‘m niet! De AutoWeek Occasion Special! (Advertorial)

Alles wat je moet weten als je een gebruikte auto zoekt. De Occasion Special ligt nu in de winkel of je kunt ‘m direct   Lees verder
Mis ‘m niet! De AutoWeek Occasion Special!
 
 

Foto's en video's bij dit artikel

Jaguar F-Type Jaguar F-Type Jaguar F-Type
Jaguar F-Type Jaguar F-Type Jaguar F-Type
Dubbeltest - BMW M4 vs Jaguar F-Type

Peilstok

Supershowroom: mijn favoriete Opel Corsa is de...

AutoWeek Posterstory

Jaguar F-Type Coupé

Volg AutoWeek