Autonieuws

Nu officieel: Mercedes onthult nieuwe GL

4 april 2012  |  16:54  |  Tekst:
    Print     Mail     Houd me op de hoogte

Hij lekte gisteren al uit, maar nu is-ie er dan officieel: de nieuwe Mercedes-Benz GL-klasse, voor het eerst te zien op de New York International Auto Show.

Het is de grootste SUV die Mercedes in huis heeft, de GL-klasse. Het nieuwste model is iets langer (nu 5,12 m), breder (2,14 m) en hoger (1,85 m) geworden dan z’n voorganger, en ook de wielbasis is met 3,08 m wat langer. Daarbij is de vormgeving geëvolueerd naar de meest recente styling van Mercedes-Benz. De wielen zijn standaard 10-spaaks en van formaat 18-inch, maar op verzoek monteert Mercedes 21-inch lichtmetaal. Zowel voor als achter is er led-verlichting te vinden.

In eerste instantie is de GL er in twee smaken: de GL 350 BlueTec en de GL 500 BlueEfficiency, beide met 7G-Tronic-transmissie. De eerste heeft een 3,0-liter V6 turbo die 258 pk en 620 Nm koppel levert. 0 tot 100 km/h gaat in 7,9 seconden, de topsnelheid bedraagt 220 km/h. Het gemiddeld verbruik is 7,4 l/100 km. De GL 500 BlueEfficiency heeft een 4,7-liter V8 onder de kap, goed voor 408 pk en 600 Nm, waarmee je in 5,9 seconden vanuit stilstand naar de honderd knalt, tot aan een top van 250 km/h. Het gemiddeld verbruik van de GL 500 is 11,3 l/100 km. De motor is in elk geval gekoppeld aan Mercedes’ 4Matic-systeem, dat de aandrijving naar alle vier de wielen stuurt.

Op veiligheidsgebied krijgt de nieuwe GL onder andere Collision Prevention Assist, Attention Assist (vermoeidheidsherkenning) en Steer Control - dat de bestuurder bijstaat in kritieke situaties - mee. Dan is er nog een innovatie: de 'zijwindassistent', dat de auto door middel van kleine remingrepen stabiliseert.

mail naar een vriend plaats dit bericht op nujij plaats dit bericht op linkedin

Mis ‘m niet! De AutoWeek Occasion Special! (Advertorial)

Alles wat je moet weten als je een gebruikte auto zoekt. De Occasion Special ligt nu in de winkel of je kunt ‘m direct   Lees verder
Mis m niet! De AutoWeek Occasion Special!
 
 

Foto's en video's bij dit artikel

Mercedes-Benz GL Mercedes-Benz GL Mercedes-Benz GL
Mercedes-Benz GL Mercedes-Benz GL Mercedes-Benz GL
Rij-impressie Mercedes GL-Klasse

Peilstok

Supershowroom: mijn favoriete Opel Corsa is de...

AutoWeek Lezerstest

Cadillac Escalade/Hummer H3/Mercedes GL 420 CDI

Volg AutoWeek