Autonieuws

'Baby-CLS heet CLA en komt uit Hongarije'

30 maart 2012  |  08:47  |  Tekst:
    Print     Mail     Houd me op de hoogte

We zagen 'm tot nu toe al vaak als prototype rondrijden, maar Mercedes-Benz hield de lippen stijf op elkaar over de compacte vierdeurscoupé die het merk gaat lanceren. Tot nu.

Mercedes-Benz meldt dat de auto CLA gaat heten, en dus niet CLC zoals de pers tot nu toe zei. Op de Autoshow van Peking, die komende maand plaatsvindt, toont het merk een concept-car voor de CLA. Het duurt nog wel tot 2013 voor de vierdeurscoupé op de markt komt, want eerst wil Mercedes-Benz alle aandacht op de vijfdeurs A-klasse vestigen.

Het Duitse merk heeft de fabriek in het Hongaarse Kecskemet aangewezen als productielocatie voor de CLA. Momenteel bouwt Mercedes-Benz hier al de B-klasse. De bouw van die fabriek heeft in totaal 800 miljoen euro gekost.

De CLA moet een nieuwe niche aanboren, zoals z'n grote broer CLS dat destijds ook deed. Die kreeg na vele jaren pas concurrenten in de vorm van de Audi A7 Sportback en de BMW 6-serie Gran Coupé.

mail naar een vriend plaats dit bericht op nujij plaats dit bericht op linkedin

Mis ‘m niet! De AutoWeek Occasion Special! (Advertorial)

Alles wat je moet weten als je een gebruikte auto zoekt. De Occasion Special ligt nu in de winkel of je kunt ‘m direct   Lees verder
Mis m niet! De AutoWeek Occasion Special!
 
 

Foto's en video's bij dit artikel

Mercedes CLC
Dubbeltest - Audi RS3 vs Mercedes CLA 45 AMG

Peilstok

Supershowroom: mijn favoriete Opel Corsa is de...

ActieAuto

Gelimiteerde Mercedes CLA OrangeArt Edition OrangeArt Edition - opwindend anders. Plezier in het bijzondere. De opwindende designdetails van de ...

AutoWeek Dubbeltest

Mercedes CLA 45 AMG Shooting Brake - Audi RS3

Volg AutoWeek