Autonieuws  |  'Baby-CLS heet CLA en komt uit Hongarije'

30 maart 2012  |  08:47  |  Tekst:

We zagen 'm tot nu toe al vaak als prototype rondrijden, maar Mercedes-Benz hield de lippen stijf op elkaar over de compacte vierdeurscoupé die het merk gaat lanceren. Tot nu.

Mercedes-Benz meldt dat de auto CLA gaat heten, en dus niet CLC zoals de pers tot nu toe zei. Op de Autoshow van Peking, die komende maand plaatsvindt, toont het merk een concept-car voor de CLA. Het duurt nog wel tot 2013 voor de vierdeurscoupé op de markt komt, want eerst wil Mercedes-Benz alle aandacht op de vijfdeurs A-klasse vestigen.

Het Duitse merk heeft de fabriek in het Hongaarse Kecskemet aangewezen als productielocatie voor de CLA. Momenteel bouwt Mercedes-Benz hier al de B-klasse. De bouw van die fabriek heeft in totaal 800 miljoen euro gekost.

De CLA moet een nieuwe niche aanboren, zoals z'n grote broer CLS dat destijds ook deed. Die kreeg na vele jaren pas concurrenten in de vorm van de Audi A7 Sportback en de BMW 6-serie Gran Coupé.

 mail naar een vriend plaats dit bericht op nujij plaats dit bericht op linkedin plaats dit bericht op digg maak een bookmark op delicious

ONLINE TICKETS BESTELLEN MET KORTING

Bestel nu je kaarten voor de AutoRAI online voor 14,50 euro (kassaprijs 18 euro).   Lees verder
  AutoRAI 2015
 
 
 

Foto's en video's bij dit artikel

Mercedes CLC

Peilstok

Mijn favoriete Jaguar uit de Redactie Raadt Aan is de...

AutoWeek op Blendle

ActieAuto

60 jaar ROGAM - Feestelijk voorraadvoordeel   ROGAM laat het 60-jarig jubileum niet ongemerkt voorbij ...

AutoWeek Dubbeltest

Mazda 3 sedan - Mercedes CLA 180

Volg AutoWeek

© 2015 Sanoma B.V.
Adverteren - Colofon - Contact - Copyright - Disclaimer - Privacy en cookiebeleid - Gebruiksvoorwaarden - RSS - Partners - Sitemap
AutoWeek.nl - onderdeel Sanoma groep