Slideshow

19 Quattroportes voor Italiaanse overheid

Ondanks dat de Italië fors in de bespaarstand moet, worden er binnenkort wel nog even negentien Maserati’s Quattroportes afgeleverd voor de overheid.

In het Italiaanse parlement zijn vragen gesteld over de aanschaf van een vloot Maserati’s Quattroporte. De komende jaren moet in Italië de hand op de knip, ondanks dat zijn er negentien van de limousines aangeschaft voor het Ministerie van Defensie. Op die post moet de komende drie jaar 2,5 miljard euro worden bezuinigd.

Emanuele Fiano, de oppositieleider van de Democratische Partij, droeg de discussie aan. “Is er, in een tijd waarin miljoenen Italianen worden getroffen door de economische crisis, een goede reden dat het Ministerie van Defensie het noodzakelijk vindt om negentien gepantserde Maserati’s aan het wagenpark toe te voegen?”

De Minister van Defensie doet de vragen van de oppositie af als een ‘heksenjacht’ en vertelt dat de auto’s zijn besteld op het budget van 2008-2009. Lang voordat afgelopen zomer de bezuinigingsmaatregelen werden aangekondigd. “Ik zie het probleem niet. Maserati’s zijn een Italiaans product en goedkoper dan de Duitse concurrenten.”

 

Video