Autonieuws

Mercedes A-klasse AMG verliest camouflage

23 maart 2012  |  11:39  |  Tekst:
    Print     Mail     Houd me op de hoogte

Mercedes gaat ook in het C-segment vlammen met een AMG-versie. Deze A-klasse AMG is nu met veel minder camouflage op de openbare weg gespot.

Bij een nieuwe Mercedes-Benz hoort vrijwel altijd een nieuwe AMG en we zijn verheugd om te melden dat ook de A-klasse zo’n versie krijgt. De gespotte auto ziet er in ieder geval al lekker dik uit. En wees gerust, AMG kennende krijgt de auto ook de techniek om die spierballentaal te rechtvaardigen.
Volgens de laatste berichten krijgt de A-klasse AMG namelijk een vermogen van dik 300 pk. Het is niet helemaal duidelijk wat voor blok er in de auto komt te liggen, een viercilinder is wellicht niet genoeg voor dit vermogen. Wel is duidelijk dat de auto vierwielaandrijving krijgt, want de voorwielaandrijving van de gewone A-klasse is niet afdoende om met een dergelijk vermogen om te gaan.
We verwachten de A-klasse AMG in 2013 bij de dealers. De 1-serie M Coupé en RS3 zijn dan uit productie, dus de super-A heeft dan het rijk min of meer alleen.

mail naar een vriend plaats dit bericht op nujij plaats dit bericht op linkedin

Mis ‘m niet! De AutoWeek Occasion Special! (Advertorial)

Alles wat je moet weten als je een gebruikte auto zoekt. De Occasion Special ligt nu in de winkel of je kunt ‘m direct   Lees verder
Mis m niet! De AutoWeek Occasion Special!
 
 

Foto's en video's bij dit artikel

Mercedes A-klasse AMG Mercedes A-klasse AMG Mercedes A-klasse AMG
Mercedes A-klasse AMG Mercedes A-klasse AMG Mercedes A-klasse AMG
Rij-impressie: Mercedes A-klasse

Peilstok

Supershowroom: mijn favoriete Opel Corsa is de...

ActieAuto

Inruil- en voorraadvoordeel tot wel € 6.000,- Inruil- en voorraadvoordeel tot wel € 6.000,- Mercedes-Benz begint het nieuwe jaar met zeer ...

AutoWeek Triotest

Volkswagen Golf R - Mercedes A 45 AMG -Audi S3

Volg AutoWeek