Autonieuws  |  VriMiBolide: de Smart!

23 maart 2012  |  15:00  |  Tekst:

Vrijdag, tijd voor de vrimibo. Bitterballen erbij, blokjes kaas, drankje in de hand en praten met collega's over auto's. Zo ga je nog lekkerder het weekend in. Om jullie daarbij te helpen presenteren we elke vrijdagmiddag de VriMiBolide, de auto die de tongen los moet maken tijdens de vrijdagmiddagborrel. Deze week eens geen pk-monster, maar... de Smart!

Zelden zijn auto's zo in het verkeerde tijdperk geboren als de Smart. In 1998 kwam de auto als City-Coupé op de markt. De autokopers waren echter nog niet klaar voor de compacte auto. De brandstofprijzen waren nog lang niet zo hoog als nu en dus had de Smart nog niet zo veel aan een van z'n grote troeven, het lage verbruik.

De Smart kende de nodige opstartproblemen: de auto bleek bij hogere snelheden soms instabiel. Hierdoor zag de fabrikant zich genoodzaakt ESP te monteren en het onderstel extra stug te maken, zodat de auto minder zou overhellen. Verder was de gerobotiseerde handbak vanaf het begin te traag. En wie de Smart niet kent, vindt 'm voor een tweepersoons auto wellicht toch wel wat prijzig. Met name als je aan de top van het gamma gaat shoppen voor de Brabus-versies, dan neemt het prijskaartje al snel absurde vormen aan.

In de loop der jaren heeft de Smart op deze manier een toch niet helemaal vlekkeloze historie opgebouwd. En dat is jammer, want als er op dit moment een nieuw merk met een trendy stadsauto zou komen, met een laag verbruik en -als we nou toch bezig zijn- een snel schakelende transmissie, dan weten wij wel zeker dat het koperspubliek van dit decennium zo'n auto wel degelijk gaat omarmen.

Om ons eerbetoon aan de Smart compleet te maken, hieronder een video van een alternatieve manier om de auto te testen. Borrel ze!

 

 

 mail naar een vriend plaats dit bericht op nujij plaats dit bericht op linkedin plaats dit bericht op digg maak een bookmark op delicious

ONLINE TICKETS BESTELLEN MET KORTING

Bestel nu je kaarten voor de AutoRAI online voor 14,50 euro (kassaprijs 18 euro).   Lees verder
  AutoRAI 2015
 
 
 

Foto's en video's bij dit artikel

Smart Fortwo

Peilstok

Mijn favoriete Jaguar uit de Redactie Raadt Aan is de...

AutoWeek op Blendle

ActieAuto

smart fortwo edition MOSCOT – special edition van de smart fortwo cabrio smart en MOSCOT nodigen ...

AutoWeek Multitest

Acht automatische transmissies onder de loep

Volg AutoWeek

© 2015 Sanoma B.V.
Adverteren - Colofon - Contact - Copyright - Disclaimer - Privacy en cookiebeleid - Gebruiksvoorwaarden - RSS - Partners - Sitemap
AutoWeek.nl - onderdeel Sanoma groep