Autonieuws

VriMiBolide: de Smart!

23 maart 2012  |  15:00  |  Tekst:
    Print     Mail     Houd me op de hoogte

Vrijdag, tijd voor de vrimibo. Bitterballen erbij, blokjes kaas, drankje in de hand en praten met collega's over auto's. Zo ga je nog lekkerder het weekend in. Om jullie daarbij te helpen presenteren we elke vrijdagmiddag de VriMiBolide, de auto die de tongen los moet maken tijdens de vrijdagmiddagborrel. Deze week eens geen pk-monster, maar... de Smart!

Zelden zijn auto's zo in het verkeerde tijdperk geboren als de Smart. In 1998 kwam de auto als City-Coupé op de markt. De autokopers waren echter nog niet klaar voor de compacte auto. De brandstofprijzen waren nog lang niet zo hoog als nu en dus had de Smart nog niet zo veel aan een van z'n grote troeven, het lage verbruik.

De Smart kende de nodige opstartproblemen: de auto bleek bij hogere snelheden soms instabiel. Hierdoor zag de fabrikant zich genoodzaakt ESP te monteren en het onderstel extra stug te maken, zodat de auto minder zou overhellen. Verder was de gerobotiseerde handbak vanaf het begin te traag. En wie de Smart niet kent, vindt 'm voor een tweepersoons auto wellicht toch wel wat prijzig. Met name als je aan de top van het gamma gaat shoppen voor de Brabus-versies, dan neemt het prijskaartje al snel absurde vormen aan.

In de loop der jaren heeft de Smart op deze manier een toch niet helemaal vlekkeloze historie opgebouwd. En dat is jammer, want als er op dit moment een nieuw merk met een trendy stadsauto zou komen, met een laag verbruik en -als we nou toch bezig zijn- een snel schakelende transmissie, dan weten wij wel zeker dat het koperspubliek van dit decennium zo'n auto wel degelijk gaat omarmen.

Om ons eerbetoon aan de Smart compleet te maken, hieronder een video van een alternatieve manier om de auto te testen. Borrel ze!

 

 

mail naar een vriend plaats dit bericht op nujij plaats dit bericht op linkedin

Mis ‘m niet! De AutoWeek Occasion Special! (Advertorial)

Alles wat je moet weten als je een gebruikte auto zoekt. De Occasion Special ligt nu in de winkel of je kunt ‘m direct   Lees verder
Mis m niet! De AutoWeek Occasion Special!
 
 

Foto's en video's bij dit artikel

Smart Fortwo
Rij-impressie - Smart Fortwo

Peilstok

Supershowroom: mijn favoriete Opel Corsa is de...

ActieAuto

smart fortwo en forfour nu met voorraadvoordeel Smart nu met voorraadvoordeel Als je nu kiest voor een smart fortwo of forfour uit voorraad, dan kan je ...

AutoWeek Multitest

Acht automatische transmissies onder de loep

Volg AutoWeek