Autonieuws

Datsun begint aan tweede leven

20 maart 2012  |  15:13  |  Tekst:
    Print     Mail

Nissan wekt het in de jaren tachtig opgedoekte merk Datsun opnieuw tot leven; in 2014 moeten de eerste nieuwe Datsuns in productie gaan.

De geruchten deden al een tijdje de ronde maar Carlos Ghosn, de hoogste baas van Nissan, maakte tijdens zijn bezoek aan Indonesië officieel bekend dat het merk Datsun nieuw leven wordt ingeblazen. Het is de bedoeling dat Datsun wordt neergezet als het budgetmerk van Nissan, zoals Renault dat met Dacia doet. Of het in het geval van Datsun om eigen modellen gaat of om (oudere) Nissans met een ander typeplaatje, is nog niet bekend. Die laatste optie lijkt de meest waarschijnlijke.

Nissan wil vanaf 2014 Datsuns gaan verkopen in ‘groeimarkten’, waarbij vooral India, Indonesië en Rusland worden genoemd. De komende twee jaar investeert Nissan zo’n 400 miljoen dollar in Indonesië. De reïncarnatie van Datsun gaat aan Europa voorbij.

 

Datsun begon in 1931 als DAT Motorcar Co., twee jaar later door Nissan omgedoopt tot Datsun. In Nederland kennen we het merk van modellen als de 100A, Bluebird, Silvia (foto 2), Cherry (foto 3), 260Z (foto 4), Stanza en Laurel. Begin jaren tachtig werd Datsun geleidelijk aan omgedoopt tot Nissan (‘Datsun by Nissan’), alvorens in 1986 definitief opgedoekt te worden.

mail naar een vriend plaats dit bericht op nujij plaats dit bericht op linkedin

Mis ‘m niet! De AutoWeek Occasion Special! (Advertorial)

Alles wat je moet weten als je een gebruikte auto zoekt. De Occasion Special ligt nu in de winkel of je kunt ‘m direct   Lees verder
Mis m niet! De AutoWeek Occasion Special!
 
 

Foto's en video's bij dit artikel

Datsun 1979 Datsun Silvia Datsun Cherry
Datsun 260Z (1976)
Op de Rollenbank - Nissan GT-R

Peilstok

Supershowroom: mijn favoriete Seat Toledo is...

ActieAuto

Gratis automaat of Nissan Qashqai-voorraadkorting DE NIEUWE NISSAN QASHQAI Gratis automaat of Qashqai-voorraadkorting tot € 2.750 NU AL VANAF € ...

AutoWeek Occasion-dubbeltest

Peugeot 107 - Nissan Pixo

Volg AutoWeek