Autonieuws  |  Datsun begint aan tweede leven

20 maart 2012  |  15:13  |  Tekst:

Nissan wekt het in de jaren tachtig opgedoekte merk Datsun opnieuw tot leven; in 2014 moeten de eerste nieuwe Datsuns in productie gaan.

De geruchten deden al een tijdje de ronde maar Carlos Ghosn, de hoogste baas van Nissan, maakte tijdens zijn bezoek aan Indonesië officieel bekend dat het merk Datsun nieuw leven wordt ingeblazen. Het is de bedoeling dat Datsun wordt neergezet als het budgetmerk van Nissan, zoals Renault dat met Dacia doet. Of het in het geval van Datsun om eigen modellen gaat of om (oudere) Nissans met een ander typeplaatje, is nog niet bekend. Die laatste optie lijkt de meest waarschijnlijke.

Nissan wil vanaf 2014 Datsuns gaan verkopen in ‘groeimarkten’, waarbij vooral India, Indonesië en Rusland worden genoemd. De komende twee jaar investeert Nissan zo’n 400 miljoen dollar in Indonesië. De reïncarnatie van Datsun gaat aan Europa voorbij.

 

Datsun begon in 1931 als DAT Motorcar Co., twee jaar later door Nissan omgedoopt tot Datsun. In Nederland kennen we het merk van modellen als de 100A, Bluebird, Silvia (foto 2), Cherry (foto 3), 260Z (foto 4), Stanza en Laurel. Begin jaren tachtig werd Datsun geleidelijk aan omgedoopt tot Nissan (‘Datsun by Nissan’), alvorens in 1986 definitief opgedoekt te worden.

 mail naar een vriend plaats dit bericht op nujij plaats dit bericht op linkedin plaats dit bericht op digg maak een bookmark op delicious
 
 
 

Foto's en video's bij dit artikel

Datsun 1979 Datsun Silvia Datsun Cherry
Datsun 260Z (1976)

Peilstok

Ik vind de Range Rover Evoque:

AutoWeek op Blendle

ActieAuto

De nieuwe Nissan Qashqai nu bij Autobedrijf Janssen!   Ontdek de ultieme crossover. Krachtig. Voorzien ...

AutoWeek Dubbeltest

Renault Captur - Nissan Juke

Volg AutoWeek

© 2015 Sanoma Media Netherlands B.V.
Adverteren - Colofon - Contact - Copyright - Disclaimer - Privacy en cookiebeleid - Gebruiksvoorwaarden - RSS - Partners - Sitemap
AutoWeek.nl - onderdeel Sanoma Media Netherlands groep