Autonieuws  |  Opel Astra OPC heeft zín prijs

15 maart 2012  |  17:02  |  Tekst:

De messen in hot-hatch-land worden nu echt geslepen: Opel heeft namelijk de gloednieuwe Astra OPC geprijsd.

De Opel Astra OPC gaat 42.695 euro kosten. Daarmee zit hij precies tussen z’n aartsrivalen in. De Renault Mégane RS en Volkswagen Scirocco R kosten namelijk respectievelijk 33.990 en 45.590 euro. De Opel heeft echter twee belangrijke troeven in handen. Ten eerste is de OPC met z’n 280 pk 15 pk sterker dan beide concurrenten. Bovendien behoort een mechanisch sperdifferentieel bij de top-Astra tot de standaarduitrusting. Op de Mégane RS is dit een optie en de Scirocco R heeft ‘gewoon’ een elektrisch sperdifferentieel.
Het maximumkoppel van de Astra OPC is 400 Nm en de sprint naar 100 km/h kost zes seconden. De topsnelheid is 250 km/h. Hierdoor is de nieuwe OPC de snelste productie-Astra ooit. De auto heeft standaard de HiPerStrut voorwielophanging, die we ook al van de Insignia OPC kennen. Hierdoor kan de super-Astra extra goed overweg met z’n aandrijfkrachten. Bovendien heeft de Astra OPC een Flexride-chassis, waarbij met een druk op de knop de ‘Sport’ en ‘OPC’ modi kunnen worden ingeschakeld. ‘Sport’ zorgt voor een scherper bochtgedrag, ‘OPC’ past ook de gasrepons en de besturing aan.

Als laatste highlight zijn er de geavanceerde voorstoelen. Door het gebruik van innovatieve materialen heeft Opel het gewicht van de racekuipen met maar liefst 45 procent kunnen drukken. Volgens Opel gebruikt geen enkele andere fabrikant ter wereld dit lichtgewicht composiet van polyamide en glasvezel in auto's.

 mail naar een vriend plaats dit bericht op nujij plaats dit bericht op linkedin plaats dit bericht op digg maak een bookmark op delicious
 
 
 

Foto's en video's bij dit artikel

Opel Astra OPC Opel Astra OPC Opel Astra OPC
Opel Astra OPC

Peilstok

Ik vind de Range Rover Evoque:

AutoWeek op Blendle

ActieAuto

THE BIG EVENT Alleen van maandag 9 t/m zaterdag 14 maart. Opel maakt het kopen van een nieuwe auto ...

AutoWeek Dubbeltest

Kia Pro-Cee'd GT - Opel Astra GTC Sport

Volg AutoWeek

© 2015 Sanoma Media Netherlands B.V.
Adverteren - Colofon - Contact - Copyright - Disclaimer - Privacy en cookiebeleid - Gebruiksvoorwaarden - RSS - Partners - Sitemap
AutoWeek.nl - onderdeel Sanoma Media Netherlands groep