Autonieuws

Gereden: Porsche Boxster

14 maart 2012  |  20:44  |  Tekst:
    Print     Mail     Houd me op de hoogte

Het dagje Boxsteren zit erop, we hadden een knalgele Porsche Boxster S met PDK tot onze beschikking. Hoe bevalt -ie?

De configuratie van Porsches roadster klopt al sinds 1996. Middenmotor, ideale gewichtsverdeling en bij de nieuwste generatie, type 981 hebben ze 'm nog laten afslanken ook. 1.320 kilo, 315 pk, de Boxster S is echt ontzettend snel. De testauto heeft de PDK-transmissie met dubbele koppeling, in combinatie met het Sport Chrono-pakket goed voor een 0-100-sprint van 4,8 seconden!

Hij is ontzettend stijf en op de bochtige wegen ten noorden van St. Tropez gaat het ontzettend hard. Je gaat bijna verlangen naar nog meer vermogen. Deze auto kan met gemak 350 pk en meer aan, maar ja, hij zal altijd die 911 boven zich moeten dulden.

De PDK staat in de Sport Plus-stand op superscherp, de demping op keihard en de 3.4 boxer klinkt zo lekker. Hij ramt 'm in een andere versnelling. Het is dan een behoorlijke extremist, de Sport-stand biedt wat dat betreft de gulden middenweg. Zelfs met de demping op normaal voelt de Boxster tamelijk straf aan. Een serieuze roadster, die nieuwe Boxster.

 

Lees de volledige eerste rijtest in AutoWeek 12 die vanaf woensdag 21 maart in de winkels ligt. In het AutoWeek Journaal van vrijdagmiddag gaan we ook op de nieuwste Porsche in.

mail naar een vriend plaats dit bericht op nujij plaats dit bericht op linkedin

Mis ‘m niet! De AutoWeek Occasion Special! (Advertorial)

Alles wat je moet weten als je een gebruikte auto zoekt. De Occasion Special ligt nu in de winkel of je kunt ‘m direct   Lees verder
Mis m niet! De AutoWeek Occasion Special!
 
 

Foto's en video's bij dit artikel

Porsche Boxster S Porsche Boxster S Porsche Boxster
Rij-impressie - Porsche Boxster Spyder

Peilstok

Supershowroom: mijn favoriete Opel Corsa is de...

AutoWeek Occasion-dubbeltest

Nissan 350Z - Porsche Boxster S

Volg AutoWeek