Autonieuws

Exclusief: Ford Focus ST op de snelweg

1 maart 2012  |  16:02  |  Tekst:  |  Foto's: Alex van Driel
    Print     Mail     Houd me op de hoogte

We hebben lang moeten wachten, maar de introductie van de Ford Focus ST is nu echt bijna aanstaande. En zo kon het gebeuren dat AutoWeek-lezer Alex van Driel de snelste Focus op de snelweg tegenkwam.

Hij wist met z’n telefoon foto’s te nemen van beide rechtsgestuurde prototypes. Dat is bijzonder, want we hebben de nieuwe Focus ST tot nu toe nog niet ongecamoufleerd op de weg gezien. De auto geeft z’n identiteit allereerst natuurlijk prijs door het ST-embleem, maar bovendien is er de centraal geplaatste uitlaat die geen misverstand over de identiteit van de auto laat bestaan.
De Ford Focus ST krijgt een 2,0-liter turbomotor onder de kap met een vermogen van 250 pk. Het maximumkoppel is 360 Nm. De sprint naar 100 km/h kost 6,5 seconden en de topsnelheid is 248 km/h. Met deze cijfers mikt Ford met name op de Alfa Romeo Giulietta QV en de Renault Mégane RS. Die laatste is er echter alleen als driedeurs hatchback, terwijl de Focus ST juist alleen als vijfdeurs hatchback en als Wagon komt.
Ford start in juni de productie van z’n nieuwe Focus ST. In de zomer staat de auto bij de dealers, rond die tijd maakt de importeur ook de prijzen bekend.

mail naar een vriend plaats dit bericht op nujij plaats dit bericht op linkedin
 
 

Foto's en video's bij dit artikel

Ford Focus ST Ford Focus ST Ford Focus ST
Dubbeltest - Ford Focus ST vs. Peugeot 308 GTI 250

Peilstok

Supershowroom: mijn favoriete Opel Corsa is de...

ActieAuto

Ford Focus Zakelijke Lease  De Ford Focus 1.5 TDCI Trend is er vanaf € 23.995 en Ford Focus Zakelijke Lease De Ford Focus 1.5 TDCI Trend is er vanaf € 23.995 en heeft slechts 21% ...

AutoWeek Triotest

Ford Focus Wagon - Seat Leon ST - Peugeot 308 SW

Volg AutoWeek