Autonieuws  |  BMW Concept M135i: niet aaibaar meer

24 februari 2012  |  10:02  |  Tekst:

De nieuwe BMW 1-serie zag er nog wel zo aaibaar uit met zijn bolle oogjes, maar nu begint het menens te worden met BMW’s kleinste. Deze Concept M135i is de voorbode van een kwaaie 1-serie.

BMW gaat verder met de nieuwe M Performance modellijn. Dit is de voorbode van de 1-serie die dat label krijgt. Tevens is het voor het eerst dat de tweede generatie 1-serie als driedeurs wordt getoond. De Concept M135i is voorzien van een zescilinder lijnmotor met twinturbotechniek en een vermogen van meer dan 300 pk.

Verder is de carrosserie voorzien van een nieuwe voorbumper met inlaten die helpen de motor en de extra grote remmen te koelen. De extra dikke achterbumper zorgen er voor dat de auto optisch lekker laag ligt. De concept car staat verder op 18 inch wielen met dubbelspaaks design.

BMW maakt er geen geheim van dat de 135i daadwerkelijk in productie gaat, al wordt dat bij de eerste informatie over deze auto wat omfloerst gebracht. “De concept is een aantrekkelijk vooruitzicht voor de ontwikkeling van het programma van de 1-serie. Verder is er een duidelijk signaal gegeven dat het aanbod M Performance-modellen wordt uitgebreid.” Best kans dus, dat we later dit jaar de productieversie zullen zien.

 mail naar een vriend plaats dit bericht op nujij plaats dit bericht op linkedin plaats dit bericht op digg maak een bookmark op delicious

AutoWeek Autobanden Prijsvergelijker (Advertorial)

Vergelijk prijzen van meer dan 30.000 autobanden bij 18 aanbieders.   Lees verder
  Winterband
 
 
 

Foto's en video's bij dit artikel

BMW Concept M135i BMW Concept M135i BMW Concept M135i
BMW Concept M135i BMW Concept M135i BMW Concept M135i

Peilstok

Mijn favoriete 'lel van een hatchback' van De Redactie Raadt Aan is:

AutoWeek op Blendle

ActieAuto

BMW Corporate Lease Editions. Tijd voor een echte BMW. Straks staat hij voor uw deur. Na een lange rit. Die ...

AutoWeek Dubbeltest

BMW 118i - Volvo C30 2.0

Volg AutoWeek

© 2014 Sanoma Media Netherlands B.V.
Adverteren - Colofon - Contact - Copyright - Disclaimer - Privacy en cookiebeleid - Gebruiksvoorwaarden - RSS - Partners - Sitemap
AutoWeek.nl - onderdeel Sanoma Media Netherlands groep