Autonieuws  |  Jeep Compass scoort slecht in Euro NCAP-test

22 februari 2012  |  11:26  |  Tekst:

De nieuwe Euro NCAP crashtestresultaten zijn binnen. Zowel de Jeep Compass als de Honda Civic werden aan de tand gevoeld. Bij Jeep zullen ze de resultaten met gemengde gevoelens ontvangen.

De Jeep Compass komt er karig vanaf bij de gerenommeerde crashtestinstituut. De compacte SUV weet niet meer dan twee sterren te behalen, waarmee het één van de slechtst scorende auto’s ooit is bij Euro NCAP. De optionele airbag die de borst van de bestuurder moet beschermen, toont weinig effect. Op het gebied van voetgangerveiligheid stelt de Compass helemaal teleur.

Zo anders is het met de Civic, die een maximale score van vijf sterren behaalt. De negende generatie van Honda’s C-segmenter scoort goed in elke discipline waarop getest wordt. Mede dankzij het optionele Collision Mitigation Brake System van Honda, dat in drie fases assisteert bij een naderende crash: aanvankelijk wordt de bestuurder gewaarschuwd met een signaal op het dashboard en een geluidje, vervolgens wordt de veiligheidsgordel aangetrokken en uiteindelijk remt auto uit zichzelf af.

Tevens zijn diverse eerder gelanceerde auto’s opnieuw getest naar de aangescherpte richtlijnen van 2012: de BMW 1-serie en de X1, de Ford Focus en Ranger, de Nissan Leaf, de Subaru XV en de Volvo V60. Allen scoren ook vijf sterren in de Euro NCAP-tests.

 mail naar een vriend plaats dit bericht op nujij plaats dit bericht op linkedin plaats dit bericht op digg maak een bookmark op delicious

ONLINE TICKETS BESTELLEN MET KORTING

Bestel nu je kaarten voor de AutoRAI online voor 14,50 euro (kassaprijs 18 euro).   Lees verder
  AutoRAI 2015
 
 
 

Foto's en video's bij dit artikel

Euro NCAP crashtests 22-2-'12 Euro NCAP crashtests 22-2-'12 Euro NCAP crashtests 22-2-'12
Euro NCAP crashtests 22-2-'12

Peilstok

Mijn favoriete Jaguar uit de Redactie Raadt Aan is de...

AutoWeek op Blendle

AutoWeek Triotest

Hyundai ix35 - Jeep Compass - Volkswagen Tiguan

Volg AutoWeek

© 2015 Sanoma B.V.
Adverteren - Colofon - Contact - Copyright - Disclaimer - Privacy en cookiebeleid - Gebruiksvoorwaarden - RSS - Partners - Sitemap
AutoWeek.nl - onderdeel Sanoma groep