Autonieuws

Jeep Compass scoort slecht in Euro NCAP-test

22 februari 2012  |  11:26  |  Tekst:
    Print     Mail     Houd me op de hoogte

De nieuwe Euro NCAP crashtestresultaten zijn binnen. Zowel de Jeep Compass als de Honda Civic werden aan de tand gevoeld. Bij Jeep zullen ze de resultaten met gemengde gevoelens ontvangen.

De Jeep Compass komt er karig vanaf bij de gerenommeerde crashtestinstituut. De compacte SUV weet niet meer dan twee sterren te behalen, waarmee het één van de slechtst scorende auto’s ooit is bij Euro NCAP. De optionele airbag die de borst van de bestuurder moet beschermen, toont weinig effect. Op het gebied van voetgangerveiligheid stelt de Compass helemaal teleur.

Zo anders is het met de Civic, die een maximale score van vijf sterren behaalt. De negende generatie van Honda’s C-segmenter scoort goed in elke discipline waarop getest wordt. Mede dankzij het optionele Collision Mitigation Brake System van Honda, dat in drie fases assisteert bij een naderende crash: aanvankelijk wordt de bestuurder gewaarschuwd met een signaal op het dashboard en een geluidje, vervolgens wordt de veiligheidsgordel aangetrokken en uiteindelijk remt auto uit zichzelf af.

Tevens zijn diverse eerder gelanceerde auto’s opnieuw getest naar de aangescherpte richtlijnen van 2012: de BMW 1-serie en de X1, de Ford Focus en Ranger, de Nissan Leaf, de Subaru XV en de Volvo V60. Allen scoren ook vijf sterren in de Euro NCAP-tests.

mail naar een vriend plaats dit bericht op nujij plaats dit bericht op linkedin

Mis ‘m niet! De AutoWeek Occasion Special! (Advertorial)

Alles wat je moet weten als je een gebruikte auto zoekt. De Occasion Special ligt nu in de winkel of je kunt ‘m direct   Lees verder
Mis m niet! De AutoWeek Occasion Special!
 
 

Foto's en video's bij dit artikel

Euro NCAP crashtests 22-2-'12 Euro NCAP crashtests 22-2-'12 Euro NCAP crashtests 22-2-'12
Euro NCAP crashtests 22-2-'12

Peilstok

Supershowroom: mijn favoriete Opel Corsa is de...

AutoWeek Triotest

Hyundai ix35 - Jeep Compass - Volkswagen Tiguan

Volg AutoWeek