Autonieuws

Officieel: Mercedes SL 63 AMG

21 februari 2012  |  11:45  |  Tekst:
    Print     Mail     Houd me op de hoogte

We konden er natuurlijk op wachten: na de onthulling van de gewone Mercedes SL stonden de AMG-jongens al te popelen om een SL 63 AMG te maken. De eerste foto’s en informatie zijn binnen!

Mercedes-Benz onthulde de nieuwe SL 63 AMG tijdens de perspresentatie van z’n nieuwe Formule 1-auto. De SL 63 AMG wordt 125 kilogram lichter dan z’n voorganger door toepassing van een structuur van aluminium en magnesium.
De nieuweling onderscheidt zich van de eenvoudiger versies van de SL door een dikke bodykit, AMG-dagrijverlichting, een andere grille, V8 biturbo-logo’s op de flanken, uitgeklopte wielkasten, een subtiele achterspoiler, een diffusor achter en de onvermijdelijke vier uitlaatpijpen.
De kracht komt van een 5,5-liter V8 biturbo motor. Het blok is goed voor een vermogen van 537 pk. Tegelijkertijd is het gemiddeld verbruik met maar liefst 30 procent gedaald ten opzichte van dat van het atmosferische blok uit de oude SL 63 AMG.
De Mercedes SL 63 AMG beleeft z’n publieksdebuut op 6 maart op de persdag van de Autosalon van Genève. Halverwege dit jaar verwachten we de voorlopige topversie van de SL bij de dealers. De prijzen zijn nog niet bekend.

mail naar een vriend plaats dit bericht op nujij plaats dit bericht op linkedin

Graag een AutoWeek T-shirt, polo, cap of mok? (Advertorial)

Alle AutoWeek-producten zijn in de online shop verkrijgbaar.   Lees verder
Graag een AutoWeek T-shirt, polo, cap of mok?
 
 

Foto's en video's bij dit artikel

Mercedes SL 63 AMG Mercedes SL 63 AMG Mercedes SL 63 AMG

Peilstok

Ik vind de Citroën C4 Cactus uit de AutoWeek Top 50:

AutoWeek op Blendle

AutoWeek Dubbeltest

Mercedes-Benz SL 500/Porsche 911 Carrera S Cabriolet

Volg AutoWeek