Autonieuws  |  Speciale band voor elektrisch en hybride rijden

21 februari 2012  |  10:45  |  Tekst:

Om aan te sluiten bij het groeiende aantal elektrische auto’s en hybrides, lanceert Continental een nieuw soort band met extra lage rolweerstand.

Eigenaars van een hybride of volledig elektrische auto’s kunnen kijken naar de Conti.eContact. Deze nieuwe bandenlijn is door Continental ontwikkeld om de actieradius van een dergelijke auto zo groot mogelijk te maken, door de rolweerstand te reduceren. Volgens de bandenfabrikant is deze weerstand maar liefst dertig procent lager vergeleken met regulier rubber.

De afmetingen van deze band bedragen 195/55 R20. Door de grote diameter wordt de vervorming van het contactoppervlak verminderd, waardoor ook de rolweerstand omlaag gaat. Ook het profiel is ontworpen op het laag houden van het rolweerstand. Daarbij heeft men zich bij de ontwikkeling gericht op het laag houden van het gewicht. Ook is de Conti.eContact de enige soort band die momenteel is goedgekeurd om onder een Renault Twizy gemonteerd te worden. De band is er dan ook in een kleiner formaat: 125/80 R13 M om de voorwielen en 145/80 R13 M achter.

 mail naar een vriend plaats dit bericht op nujij plaats dit bericht op linkedin plaats dit bericht op digg maak een bookmark op delicious
 
 
 

Foto's en video's bij dit artikel

Continental Conti.eContact Continental Conti.eContact

Peilstok

Ik vind de BMW X5:

AutoWeek op Blendle

AutoWeek Triotest

Mercedes C-klasse Estate - Audi A4 Avant - BMW 3-serie Touring

Volg AutoWeek

© 2015 Sanoma Media Netherlands B.V.
Adverteren - Colofon - Contact - Copyright - Disclaimer - Privacy en cookiebeleid - Gebruiksvoorwaarden - RSS - Partners - Sitemap
AutoWeek.nl - onderdeel Sanoma Media Netherlands groep