Autonieuws

Nieuwe belastingvrije CitroŽn C3 en DS3

20 februari 2012  |  15:24  |  Tekst:
    Print     Mail

Citroën dekt zich alvast in voor de bijtellingsregels van na 1 juli en komt vlug met nieuwe belastingvrije diesels.

De 92 pk sterke e-HDI versies van de Citroëns C3 en DS3 wordt vanaf 1 juli de 14% bijtellingsstatus ontnomen. Op die datum stoten ze met 95 gr/km precies vier gram te veel uit.

Hun positie wordt overgenomen door de 70 pk sterke e-HDI, die is gekoppeld aan de EGS versnellingsbak. Die transmissie kan met schakelflippers of automatisch worden geschakeld. Met hun uitstoot van 87 gr/km vallen ze tot 2014 in de veertien procents bijtellingsklasse. Zowel de C3 als de DS3 zijn vanaf heden leverbaar.

De C3 is in deze uitvoering te koop voor een bedrag vanaf 15.990 euro als simpelste Tendance. Voor 100 euro extra is er de Collection met onder andere automatische airco, de zogeheten Connecting box, de middenarmsteun, 16 inch wielen met Airflow wieldoppen, verchroomde accenten aan het exterieur en speciale bekleding.

De eenvoudigste DS3 kost 16.990 euro en heeft Chic. Die heeft onder meer een lederen stuurwiel, radio/cd/mp3-speler en mistlampen aan de voorzijde in de standaarduitrusting.

 

mail naar een vriend plaats dit bericht op nujij plaats dit bericht op linkedin

Graag een AutoWeek T-shirt, polo, cap of mok? (Advertorial)

Alle AutoWeek-producten zijn in de online shop verkrijgbaar.   Lees verder
Graag een AutoWeek T-shirt, polo, cap of mok?
 
 

Foto's en video's bij dit artikel

CitroŽn C3 CitroŽn DS3

Peilstok

AutoWeek Top 50: de mooiste auto van de afgelopen 25 jaar is de ...

AutoWeek op Blendle

ActieAuto

Extra inruilvoordeel op Citroën C5 Tourer EXTRA INRUILVOORDEEL OP CITROËN C5 TOURER Als u nu een nieuwe Citroën C5 Tourer aanschaft ...

AutoWeek Dubbeltest

Toyota Auris - CitroŽn C4

Volg AutoWeek