Autonieuws  |  Alfa Romeo Disco Volante reÔncarneert

16 februari 2012  |  09:28  |  Tekst:

Carrozzeria Touring pakt op de Autosalon van Genève uit met een moderne interpretatie van de Alfa Romeo Disco Volante, die in de jaren ’50 in een kleine serie door Touring werd gebouwd.

Carrozzeria Touring, onder de leiding van de Nederlander Paul Koot, pakt elk jaar op de Autosalon van Genève verrassend uit. Dit jaar gebeurt dat met de Disco Volante 2012 concept. Dat is een moderne interpretatie van de Alfa Romeo Disco Volante (vliegende schotel) dit in de jaren ’50 op basis van de Alfa 1900 werd gebouwd door Touring. Destijds verschenen één coupé en drie cabriolets.

Dit keer is de 8C Competizione de basis van de Disco Volante. Dat betekent dat hij de 4,7-liter V8 met een vermogen van 450 pk aan boord heeft. De auto is gebouwd op een space frame en hij is voorzien van een handgeklopte aluminium carrosserie. Verder zijn er verschillende onderdelen uitgevoerd in koolstofvezel, wat gewicht moet gaan besparen.

Net als vroeger zet de Disco Volante nieuwe standaarden op het gebied van luchtweerstand. De cW-waarde is slechts 0,25. Wat de plannen van Touring zijn met hun Disco Volante is niet bekend, maar het bedrijf kennende, zal hij in kleine oplage worden gebouwd.

 mail naar een vriend plaats dit bericht op nujij plaats dit bericht op linkedin plaats dit bericht op digg maak een bookmark op delicious

ONLINE TICKETS BESTELLEN MET KORTING

Bestel nu je kaarten voor de AutoRAI online voor 14,50 euro (kassaprijs 18 euro).   Lees verder
  AutoRAI 2015
 
 
 

Foto's en video's bij dit artikel

Alfa Romeo Disco Volante 2012 concept Alfa Romeo Disco Volante Alfa Romeo Disco Volante

Peilstok

Mijn favoriete Jaguar uit de Redactie Raadt Aan is de...

AutoWeek op Blendle

Volg AutoWeek

© 2015 Sanoma B.V.
Adverteren - Colofon - Contact - Copyright - Disclaimer - Privacy en cookiebeleid - Gebruiksvoorwaarden - RSS - Partners - Sitemap
AutoWeek.nl - onderdeel Sanoma groep