Autonieuws

Nu echt definitief: Aston Martin V12 Zagato

8 februari 2012  |  10:05  |  Tekst:
    Print     Mail     Houd me op de hoogte

Eindelijk is Aston Martin klaar met het bijschaven van de V12 Zagato. De auto is nu helemaal klaar voor (beperkte) productie!

Het begin van de relatie tussen Aston Martin en carrosserieontwerper Zagato ligt alweer vijftig jaar achter ons, toen de DB4 GT opdook. Om dat te vieren zagen we vorig jaar mei voor het eerst de conceptversie van deze V12 Zagato. Een raceversie nam in juni deel aan de 24 uur van de Nürburgring. Nu is ook de straatauto helemaal gereed, volgende week maakt-ie z’n debuut tijdens het Concours d’Elegance in Koeweit.

Technisch maakt deze speciale Aston gebruik van componenten afkomstig van verschillende zustermodellen. Zo staat de auto op een aangepast platform van de Vantage. De panelen, zoals de deurpanelen en het dak, zijn met de hand gemaakt; de voor- en achterspoiler en diverse andere onderdelen zijn opgetrokken uit koolstofvezel. Onder de kap vinden we dezelfde V12 als in de V12 Vantage: een 6,0-liter motor met 510 pk, gekoppeld aan een handgeschakelde zesbak. De topsnelheid ligt op 305 km/h, de sprint van nul tot honderd duurt ongeveer 4,2 seconden.

De V12 Zagato wordt bepaald geen goedkope auto: Aston Martin zet 'm voor 405.000 pond voor je deur neer.

mail naar een vriend plaats dit bericht op nujij plaats dit bericht op linkedin

Mis ‘m niet! De AutoWeek Occasion Special! (Advertorial)

Alles wat je moet weten als je een gebruikte auto zoekt. De Occasion Special ligt nu in de winkel of je kunt ‘m direct   Lees verder
Mis m niet! De AutoWeek Occasion Special!
 
 

Foto's en video's bij dit artikel

Aston Martin V12 Zagato Aston Martin V12 Zagato Aston Martin V12 Zagato
Aston Martin V12 Zagato Aston Martin V12 Zagato Aston Martin V12 Zagato

Peilstok

Supershowroom: mijn favoriete Opel Corsa is de...

Volg AutoWeek