Autonieuws

ďMini nieuwe gegadigde voor NedcarĒ

6 februari 2012  |  19:52  |  Tekst:
    Print     Mail

Mini zou de nieuwe gegadigde zijn voor de Nedcar-fabriek in Born.

De fabrikant die bijna een contract zou hebben gehad voor de productie van auto’s in Born, zou Mini zijn. Dat weet Radio 1 te melden. Het gaat de BMW Group, waartoe Mini behoort, de laatste jaren flink voor de wind en voor het merk van de kleine auto’s is een capaciteitstekort. Bovendien wil Mini de komende jaren flink meer modellen uitbrengen.

De radiozender weet te melden dat Mini gebruik wilde maken van de overcapaciteit van de fabriek in Nedcar om auto’s te bouwen. Norbert Reithofer, de voorzitter van de Raad van Bestuur zou zelfs deze week contact hebben met minister-president Rutte over Nedcar. Reithofer was vorige week ook al in ons land, tijdens de presentatie van de i3 en i8 concept cars, waarbij hij ook een ontmoeting met Rutte heeft gehad.

De nieuwe kandidaat zou een contract hebben gehad, waarbij auto’s zouden worden geproduceerd bij Nedcar. De fabriek zou daarbij nog onder de regie van Mitsubishi zou vallen. De Japanners lieten vandaag echter weten Nedcar aan het einde van dit jaar te verlaten, waarmee ook de voorwaarden voor het contract met de derde partij niet meer geldig is.

Later vandaag werd bekend dat de fabriek in Born voor 1 euro te koop is, waarbij wel het personeel moet worden overgenomen. Volgens Radio was Mini van plan 70.000 à 80.000 auto’s per jaar te bouwen bij Nedcar, waarvoor dit personeelsbestand precies genoeg is. Born heeft een capaciteit van meer dan 200.000 auto’s per jaar.

mail naar een vriend plaats dit bericht op nujij plaats dit bericht op linkedin plaats dit bericht op digg maak een bookmark op delicious

Het AutoWeek Schoolpakket 2015-2016 ligt weer in de winkel (Advertorial)

Een goede start van het schooljaar maak je samen met het AutoWeek Schoolpakket!   Lees verder
Het AutoWeek Schoolpakket 2015-2016 ligt weer in de winkel
 
 

Foto's en video's bij dit artikel

Mini productie Oxford Autoproductie bij Nedcar | Foto: ANP

Peilstok

De leukste open supercar van de Redactie Raadt Aan is de...

AutoWeek op Blendle

ActieAuto

NU TIJDELIJK MET GRATIS AUTOMAAT. Het is tijd om kleur te bekennen. Gaat u graag van 1 naar 6, of liever ...

AutoWeek Triotest

Fiat 500X - CitroŽn C4 Cactus - Mini Countryman

Volg AutoWeek