Autonieuws

“Mini nieuwe gegadigde voor Nedcar”

6 februari 2012  |  19:52  |  Tekst:
    Print     Mail

Mini zou de nieuwe gegadigde zijn voor de Nedcar-fabriek in Born.

De fabrikant die bijna een contract zou hebben gehad voor de productie van auto’s in Born, zou Mini zijn. Dat weet Radio 1 te melden. Het gaat de BMW Group, waartoe Mini behoort, de laatste jaren flink voor de wind en voor het merk van de kleine auto’s is een capaciteitstekort. Bovendien wil Mini de komende jaren flink meer modellen uitbrengen.

De radiozender weet te melden dat Mini gebruik wilde maken van de overcapaciteit van de fabriek in Nedcar om auto’s te bouwen. Norbert Reithofer, de voorzitter van de Raad van Bestuur zou zelfs deze week contact hebben met minister-president Rutte over Nedcar. Reithofer was vorige week ook al in ons land, tijdens de presentatie van de i3 en i8 concept cars, waarbij hij ook een ontmoeting met Rutte heeft gehad.

De nieuwe kandidaat zou een contract hebben gehad, waarbij auto’s zouden worden geproduceerd bij Nedcar. De fabriek zou daarbij nog onder de regie van Mitsubishi zou vallen. De Japanners lieten vandaag echter weten Nedcar aan het einde van dit jaar te verlaten, waarmee ook de voorwaarden voor het contract met de derde partij niet meer geldig is.

Later vandaag werd bekend dat de fabriek in Born voor 1 euro te koop is, waarbij wel het personeel moet worden overgenomen. Volgens Radio was Mini van plan 70.000 à 80.000 auto’s per jaar te bouwen bij Nedcar, waarvoor dit personeelsbestand precies genoeg is. Born heeft een capaciteit van meer dan 200.000 auto’s per jaar.

mail naar een vriend plaats dit bericht op nujij plaats dit bericht op linkedin

Mis ‘m niet! De AutoWeek Occasion Special! (Advertorial)

Alles wat je moet weten als je een gebruikte auto zoekt. De Occasion Special ligt nu in de winkel of je kunt ‘m direct   Lees verder
Mis ‘m niet! De AutoWeek Occasion Special!
 
 

Foto's en video's bij dit artikel

Mini productie Oxford Autoproductie bij Nedcar | Foto: ANP
Occasiontest - Fiat 500C (2012) vs Mini Cooper (2010)

Peilstok

Supershowroom: mijn favoriete Seat Toledo is...

ActieAuto

Mini Yours Limited Edition met voordeel RIJDT ALS GEGOTEN. MINI YOURS LIMITED EDITION Met MINI Yours maak jij je MINI all yours – helemaal ...

AutoWeek Dubbeltest

Mini John Cooper Works - Seat Leon Cupra

Volg AutoWeek