Autonieuws

Derde generatie Audi TT voor 't eerst gespot!

20 januari 2012  |  10:38  |  Tekst:
    Print     Mail     Houd me op de hoogte

Je zou het misschien niet zeggen, maar de huidige generatie van de Audi TT is er al vanaf 2006. Zodoende is Audi al druk bezig met de ontwikkeling van de derde generatie TT. Onze spionagefotograaf trof een mule aan in Spanje.

Even voor de duidelijkheid: Audi gebruikt de ‘mule’ om de techniek van de nieuwe TT te testen. Het koetswerk mag dan op dat van het huidige model lijken, het definitieve product zal er heel anders uitzien. Onderhuids is er weer verwantschap met de Audi A3. Net als de nieuwe generatie A3 komt de TT III op het MQB-platform te staan. Ook de nieuwe Golf en Leon krijgen dit platform.
Qua motoriseringen is er in dit stadium uiteraard nog niets definitief bekend, maar we rekenen op benzinegebied op de 1.8 TFSI (170 pk), 2.0 TFSI (210 pk) en 2.0 TFSI met 272 pk in de TTS. Er komt ongetwijfeld weer een TT RS met 2.5 vijfcilinder. Het vermogen schatten we weer op 340 pk. Ook een 170 pk 2.0 TDI maakt waarschijnlijk weer z’n opwachting.
Omdat we de TT nu pas voor het eerst als mule zien, betekent dit dat we nog het nodige geduld moeten betrachten voordat de productieversie bij de dealers staat. We gokken op een marktintroductie in 2014.

mail naar een vriend plaats dit bericht op nujij plaats dit bericht op linkedin plaats dit bericht op digg maak een bookmark op delicious

Graag een AutoWeek T-shirt, polo, cap of mok? (Advertorial)

Alle AutoWeek-producten zijn in de online shop verkrijgbaar.   Lees verder
Graag een AutoWeek T-shirt, polo, cap of mok?
 
 

Foto's en video's bij dit artikel

Audi TT Audi TT Audi TT
Audi TT Audi TT

Peilstok

AutoWeek Top 50: de belangrijkste innovatie van de afgelopen is in mijn ogen ...

AutoWeek op Blendle

AutoWeek Triotest

Peugeot RCZ R - Subaru BRZ - Audi TT

Volg AutoWeek