Autonieuws

Met dank aan de iPad: de nieuwe Ford Mondeo!

7 januari 2012  |  22:04  |  Tekst:
    Print     Mail     Houd me op de hoogte

Autofabrikanten verzinnen tegenwoordig van alles om hun nieuwe producten te promoten. En terecht, natuurlijk: de nieuwe techniek biedt veel meer mogelijkheden om dat te doen dan vroeger. Maar dan moet je de nieuwe techniek natuurlijk wel helemaal doorhebben als je de mensen warm wil maken voor de nieuwe Fusion (onze Mondeo), Ford!

Ford wilde via een speciale iPad-app het publiek warm maken voor de onthulling van de Fusion, de Amerikaanse versie van onze nieuwe Mondeo. Dit moest door middel van subtiele teasers. Door een fout in de app was de Mondeo echter al korte tijd 'naakt' te zien. De website Autoblog.com was alert en wist een screendump te maken van de Fusion. Het uiterlijk van onze Mondeo zal nauwelijks afwijken van dat van deze Amerikaanse auto.

Aangezien de lekkage slechts een gelekte foto betreft, kunnen we nog niets officieels over de specificaties van de Fusion zeggen. Het ligt echter voor de hand dat de Amerikaanse auto Ecoboost benzinemotoren krijgt. Amerikanen houden niet van diesels en die verwachten we dus niet. In de Europese Mondeo uiteraard wel. Een hybride variant van de huidige Ford Fusion was er al, dus zo'n aandrijflijn komen we waarschijnlijk ook weer tegen op de volgende Fusion. Of die er ook in de Mondeo komt, is onbekend.

De Ford Fusion debuteert maandag op de NAIAS in Detroit. Wanneer we 'm bij de Amerikaanse dealers kunnen verwachten, is nog niet bekend. Ook weten we nog niet wanneer het Europese debuut van de Mondeo is, maar Autocar meldt dat we 'm in de loop van 2013 kunnen verwachten.

 

mail naar een vriend plaats dit bericht op nujij plaats dit bericht op linkedin

Mis ‘m niet! De AutoWeek Occasion Special! (Advertorial)

Alles wat je moet weten als je een gebruikte auto zoekt. De Occasion Special ligt nu in de winkel of je kunt ‘m direct   Lees verder
Mis m niet! De AutoWeek Occasion Special!
 
 

Foto's en video's bij dit artikel

Ford Mondeo
Dubbeltest - Alfa Romeo 159 (2008) vs Ford Mondeo (2008)

Peilstok

Supershowroom: mijn favoriete Opel Corsa is de...

ActieAuto

Nu de Mondeo vanaf 299,- per maand i.c.m. Ford Options Nu de Mondeo vanaf € 299,- per maand i.c.m. Ford Options Momenteel kunt u gebruik maken van de 4,9% ...

AutoWeek Dubbeltest

Ford Mondeo Wagon - Skoda Superb Combi

Volg AutoWeek