Autonieuws  |  Rolls-Royce wil nog steeds elektrische Phantom

19 december 2011  |  12:09  |  Tekst:

Rolls-Royce heeft de elektrische 102EX concept car weer naar huis in Goodwood gebracht. De auto is op wereldreis langs potentiële klanten gegaan. Die waren niet onverdeeld positief. Toch overweegt Rolls-Royce nog steeds een elektrische Phantom.

Rolls-Royce toonde afgelopen maart in Genève de 102EX concept car. Dat is een elektrische versie van de Phantom. In plaats van die het museum in te rijden, is de auto op wereldreis gegaan om de stemming voor een elektrische Rolls-Royce te peilen onder de klandizie of er markt is voor een elektrische Rolls-Royce. Uit eerder berichten is gebleken dat die niet heel erg warm lopen voor zo’n model. Met name de korte actieradius speelt de EV ook parten onder de rijken.

Rolls-Royce denkt dat een elektrische auto goed bij het merk past. Dat is beroemd om zijn geruisloze auto’s en veel stiller dan met een elektrische aandrijving kun je een auto niet maken. Verder gebruikt een Rolls-Royce-bezitter zijn auto vaak op relatief korte afstanden en wordt hij vaak gebruikt als shuttle bij de duurste hotels op de wereld. Ook daarvoor wordt elektrische aandrijving door Rolls-Royce als ideaal gezien.

Tijdens de wereldreis van de 102EX heeft Rolls-Royce voldoende input gekregen van klanten, trendsetters en de media. Nu gaat het merk verder met een martonderzoek en in het eerste kwartaal wordt een rapport verwacht over de elektrische Phantom. Dan wordt waarschijnlijk ook beslist of de auto levensvatbaar is.

 mail naar een vriend plaats dit bericht op nujij plaats dit bericht op linkedin plaats dit bericht op digg maak een bookmark op delicious

Geef AutoWeek cadeau! (Advertorial)

Daarmee geniet de ontvanger maar liefst 8 weken lang van AutoWeek! En dat voor slechts €15   Lees verder
  advertorial Cadeau voor een echte man
 
 
 

Foto's en video's bij dit artikel

Rolls-Royce 102EX Rolls-Royce 102EX Rolls-Royce 102EX
Rolls-Royce 102EX Rolls-Royce 102EX Rolls-Royce 102EX

Peilstok

Mijn favoriete 'lel van een hatchback' van De Redactie Raadt Aan is:

AutoWeek op Blendle

Volg AutoWeek

© 2014 Sanoma Media Netherlands B.V.
Adverteren - Colofon - Contact - Copyright - Disclaimer - Privacy en cookiebeleid - Gebruiksvoorwaarden - RSS - Partners - Sitemap
AutoWeek.nl - onderdeel Sanoma Media Netherlands groep