Autonieuws  |  Seat Leon meer in de openheid

14 november 2011  |  12:16  |  Tekst:

De introductie van de nieuwe Seat Leon komt steeds dichterbij. Vandaar dat de Spanjaarden stukje bij beetje de camouflage van de nieuweling af pulken.

Seat is nog uiterst voorzichtig met het naar buiten rollen van de nieuwe Leon. De laatste keer troffen we ‘m zwaar gecamoufleerd in het donker. Nu laat Seat de auto weliswaar met minder camouflage rondrijden, maar wel op een zwaar beveiligd testterrein. Onze spionagefotograaf lag echter in de bosjes om de witte Leon op de foto te zetten.
Het design van de Leon is duidelijk geïnspireerd op dat van de IBE Concept, die het merk op de Autosalon van Parijs in 2010 toonde. De volgende generatie Leon komt niet alleen als vijfdeurs: ook een driedeurs hatchback en een stationwagon staan op de planning. Alle versies krijgen turbomotoren en Seat zou Seat niet zijn als er geen gepeperde Cupra-versies zouden komen.
De nieuwe Leon deelt z’n platform met de nieuwe Audi A3 en de Volkswagen Golf VII. Die komen eerst op de markt. We verwachten de Seat Leon niet voor 2013 op de markt. Een onthulling op de Autosalon van Genève in maart 2013 ligt dan voor de hand, maar Seat wil hier niets over zeggen. 

 mail naar een vriend plaats dit bericht op nujij plaats dit bericht op linkedin plaats dit bericht op digg maak een bookmark op delicious

ONLINE TICKETS BESTELLEN MET KORTING

Bestel nu je kaarten voor de AutoRAI online voor 14,50 euro (kassaprijs 18 euro).   Lees verder
  AutoRAI 2015
 
 
 

Foto's en video's bij dit artikel

Seat Leon Seat Leon Seat Leon
Seat Leon Seat Leon Seat Leon

Peilstok

Mijn favoriete Jaguar uit de Redactie Raadt Aan is de...

AutoWeek op Blendle

AutoWeek Dubbeltest

Volkswagen Golf GTE - Seat Leon ST

Volg AutoWeek

© 2015 Sanoma B.V.
Adverteren - Colofon - Contact - Copyright - Disclaimer - Privacy en cookiebeleid - Gebruiksvoorwaarden - RSS - Partners - Sitemap
AutoWeek.nl - onderdeel Sanoma groep