Autonieuws

Seat Leon meer in de openheid

14 november 2011  |  12:16  |  Tekst:
    Print     Mail     Houd me op de hoogte

De introductie van de nieuwe Seat Leon komt steeds dichterbij. Vandaar dat de Spanjaarden stukje bij beetje de camouflage van de nieuweling af pulken.

Seat is nog uiterst voorzichtig met het naar buiten rollen van de nieuwe Leon. De laatste keer troffen we ‘m zwaar gecamoufleerd in het donker. Nu laat Seat de auto weliswaar met minder camouflage rondrijden, maar wel op een zwaar beveiligd testterrein. Onze spionagefotograaf lag echter in de bosjes om de witte Leon op de foto te zetten.
Het design van de Leon is duidelijk geïnspireerd op dat van de IBE Concept, die het merk op de Autosalon van Parijs in 2010 toonde. De volgende generatie Leon komt niet alleen als vijfdeurs: ook een driedeurs hatchback en een stationwagon staan op de planning. Alle versies krijgen turbomotoren en Seat zou Seat niet zijn als er geen gepeperde Cupra-versies zouden komen.
De nieuwe Leon deelt z’n platform met de nieuwe Audi A3 en de Volkswagen Golf VII. Die komen eerst op de markt. We verwachten de Seat Leon niet voor 2013 op de markt. Een onthulling op de Autosalon van Genève in maart 2013 ligt dan voor de hand, maar Seat wil hier niets over zeggen. 

mail naar een vriend plaats dit bericht op nujij plaats dit bericht op linkedin

Mis ‘m niet! De AutoWeek Occasion Special! (Advertorial)

Alles wat je moet weten als je een gebruikte auto zoekt. De Occasion Special ligt nu in de winkel of je kunt ‘m direct   Lees verder
Mis m niet! De AutoWeek Occasion Special!
 
 

Foto's en video's bij dit artikel

Seat Leon Seat Leon Seat Leon
Seat Leon Seat Leon Seat Leon
Rij-impressie - Seat Leon ST Cupra 290

Peilstok

Supershowroom: mijn favoriete Seat Toledo is...

ActieAuto

Exclusief bij Wittebrug SEAT LEON ST STYLE CONNECT Exclusief bij Wittebrug SEAT LEON ST STYLE CONNECT van € 26.286 nu vanaf € 23.850 € ...

AutoWeek Triotest

Ford Focus Wagon - Seat Leon ST - Peugeot 308 SW

Volg AutoWeek