Autonieuws

Mazda 6 staat in 2012 op Autosalon Parijs

11 november 2011  |  15:54  |  Tekst:  |  Foto's: Guy Porepp
    Print     Mail     Houd me op de hoogte

Zelfs op afgelegen bospaadjes zijn de arme testrijders niet veilig voor onze spionagefotografen. De Japanners die op pad waren met deze Mazda 6 mule moesten zodoende met lede ogen aanschouwen hoe onze fotograaf hun prototype op de foto zette.

Laat je niet om de tuin leiden door deze 6-koets van de huidige generatie (en het Toyota-logo!): onderhuids bevat dit prototype de techniek van de nieuwe generatie. Die komt vol met SkyActiv-techniek te zitten: benzine- en dieselmotoren met hoge compressie, lichtgewicht componenten en andere verworvenheden. De CX-5 wordt de eerste Europese productie-Mazda met SkyActiv.
Veel Japanse merken grijpen de Tokyo Motor Show aan om de meest vreemde creaties te presenteren, maar Mazda gebruikt de thuiswedstrijd liever om het publiek op te warmen voor de nieuwe 6. De Takeri Concept laat in Tokyo alvast zien hoe de auto eruit komt te zien. De Tokyo Motor Show opent begin december z’n deuren voor het publiek.
Op de productieversie van de nieuwe Mazda 6 moeten we nog even wachten: een woordvoerder meldt ons dat het Europese debuut gepland staat voor de Autosalon van Parijs. Die vindt in oktober 2012 plaats. Zodoende verschijnt de 6 zeer waarschijnlijk pas in 2013 bij de Nederlandse dealers. 

mail naar een vriend plaats dit bericht op nujij plaats dit bericht op linkedin

Mis ‘m niet! De AutoWeek Occasion Special! (Advertorial)

Alles wat je moet weten als je een gebruikte auto zoekt. De Occasion Special ligt nu in de winkel of je kunt ‘m direct   Lees verder
Mis m niet! De AutoWeek Occasion Special!
 
 

Foto's en video's bij dit artikel

Mazda 6 mule Mazda 6 mule Mazda 6 mule
Mazda 6 mule Mazda 6 mule
Dubbeltest - Subaru Levorg vs. Mazda 6 Sportbreak

Peilstok

Supershowroom: mijn favoriete Opel Corsa is de...

AutoWeek Triotest

Mazda 6 Sportbreak - Toyota Avensis Touring - Volkswagen Passat Variant

Volg AutoWeek