Autonieuws  |  ‘Gewoon nul procent bijtelling elektrische auto’s’

10 november 2011  |  15:40  |  Tekst:

Maxime Verhagen gaat zich inzetten om gewoon het bijtellingstarief van nul procent voor elektrische auto’s te handhaven. Hiervoor gaat hij in gesprek met leden van CDA, VVD en PVV, die zich hebben uitgesproken voor het verhogen van de bijtelling voor elektrisch naar zeven procent.

Dat meldt persbureau ANP. Minister Verhagen krijgt bij zijn lobby de steun van onder meer RAI Vereniging en Bovag. Andere voorstanders van het ‘nul-procentsbeleid’ zetten uiteen dat met een verhoging van de bijtelling naar zeven procent de uitrol van elektrische mobiliteit in ons land ernstig zou belemmeren.
“Met deze voorstellen wordt de doodssteek toegebracht aan het gebruik en de opkomst van elektrische mobiliteit in ons land” zei Olaf de Bruijn, adjunct-directeur van RAI Vereniging, afgelopen maandag in een reactie op de plannen. “Nu er zich een Kamermeerderheid lijkt af te tekenen voor vervanging van de nul procents bijtellingscategorie door een categorie die uitgaat van zeven procent bijtelling is de keuze voor de consument denk ik snel gemaakt.”
De voorstanders van het omstreden ‘zeven-procents-voorstel’ zijn van mening dat gemakzuchtige leaserijders met een plug-in hybride vaak hun tankpas zullen gebruiken om hun auto te tanken in plaats van de auto op te laden. Zodoende zou de gemiddelde plug-in hybride in de praktijk een fors hogere uitstoot hebben dan op papier en zou nul procent bijtelling dus een te grote stimulans voor een dergelijke auto zijn. 

 mail naar een vriend plaats dit bericht op nujij plaats dit bericht op linkedin plaats dit bericht op digg maak een bookmark op delicious
 
 
 

Foto's en video's bij dit artikel

Nissan Leaf

Peilstok

De leukste auto met V10 uit de Redactie Raadt Aan is de...

AutoWeek op Blendle

AutoWeek Dubbeltest

Mercedes-Benz E 220 Bluetec - BMW 520dA Efficient Dynamics

Volg AutoWeek

© 2015 Sanoma Media Netherlands B.V.
Adverteren - Colofon - Contact - Copyright - Disclaimer - Privacy en cookiebeleid - Gebruiksvoorwaarden - RSS - Partners - Sitemap
AutoWeek.nl - onderdeel Sanoma Media Netherlands groep