Autonieuws

‘Gewoon nul procent bijtelling elektrische auto’s’

10 november 2011  |  15:40  |  Tekst:
    Print     Mail

Maxime Verhagen gaat zich inzetten om gewoon het bijtellingstarief van nul procent voor elektrische auto’s te handhaven. Hiervoor gaat hij in gesprek met leden van CDA, VVD en PVV, die zich hebben uitgesproken voor het verhogen van de bijtelling voor elektrisch naar zeven procent.

Dat meldt persbureau ANP. Minister Verhagen krijgt bij zijn lobby de steun van onder meer RAI Vereniging en Bovag. Andere voorstanders van het ‘nul-procentsbeleid’ zetten uiteen dat met een verhoging van de bijtelling naar zeven procent de uitrol van elektrische mobiliteit in ons land ernstig zou belemmeren.
“Met deze voorstellen wordt de doodssteek toegebracht aan het gebruik en de opkomst van elektrische mobiliteit in ons land” zei Olaf de Bruijn, adjunct-directeur van RAI Vereniging, afgelopen maandag in een reactie op de plannen. “Nu er zich een Kamermeerderheid lijkt af te tekenen voor vervanging van de nul procents bijtellingscategorie door een categorie die uitgaat van zeven procent bijtelling is de keuze voor de consument denk ik snel gemaakt.”
De voorstanders van het omstreden ‘zeven-procents-voorstel’ zijn van mening dat gemakzuchtige leaserijders met een plug-in hybride vaak hun tankpas zullen gebruiken om hun auto te tanken in plaats van de auto op te laden. Zodoende zou de gemiddelde plug-in hybride in de praktijk een fors hogere uitstoot hebben dan op papier en zou nul procent bijtelling dus een te grote stimulans voor een dergelijke auto zijn. 

mail naar een vriend plaats dit bericht op nujij plaats dit bericht op linkedin

Mis ‘m niet! De AutoWeek Occasion Special! (Advertorial)

Alles wat je moet weten als je een gebruikte auto zoekt. De Occasion Special ligt nu in de winkel of je kunt ‘m direct   Lees verder
Mis ‘m niet! De AutoWeek Occasion Special!
 
 

Foto's en video's bij dit artikel

Nissan Leaf
Dubbeltest - Audi Q7 3.0 TDI vs Lexus RX450h

Peilstok

Supershowroom: mijn favoriete Opel Corsa is de...

AutoWeek Dubbeltest

Hyundai Tucson - Mazda CX-5

Volg AutoWeek