Autonieuws  |  Alfa Romeo Giulia opgeschoven naar 2014!

16 september 2011  |  13:45  |  Tekst:

Verontrustend nieuws op de documenten voor de investeerders van de Fiat Group, die aan de vooravond van de beurs in Frankfurt is uitgedeeld. De Alfa Romeo Giulia, opvolger van de 159, is opgeschoven tot 2014!

Alfa Romeo kan wel wat nieuw bloed gebruiken in het D-segment. De 159 verkocht in ons land tot en met augustus nog maar 153 exemplaren. De productie van het model loopt op het moment zijn laatste benen. Bij de Pomigliano-fabriek maakt hij binnenkort plaats voor de Fiat Panda. Er wordt een 159-voorraad opgebouwd die de liefhebbers moet bedienen het einde van 2012. In 2013 kan Alfa kopers in het D-segment niet bedienen.

Aanvankelijk was de bedoeling dat die auto in 2012 zou komen. Door de onstuimige Amerikaanse plannen van het Fiat-concern, dat Chrysler integreerde, liept de achterwielaangedreven Giulia vertraging op. Het model moest ook worden afgestemd op de wensen van de Amerikaanse klant. In juli was het bericht dan ook dat hij ‘in de loop van 2013’ zou komen. Uit het document voor de investeerders blijkt dus, dat dit het begin van 2014 wordt. Op de SW-versie moeten we vervolgens nog een halfjaar langer wachten.

Ander nieuws op de Alfa-kalender is dat we in de loop van 2014 een nieuwe Spider kunnen verwachten. Verder verschijnt aan het einde van dat jaar weer een E-segment auto op de radar. Volgens de geruchten is dit gebaseerd op de techniek van de Chrysler 300/Lancia Thema.

 

 mail naar een vriend plaats dit bericht op nujij plaats dit bericht op linkedin plaats dit bericht op digg maak een bookmark op delicious

ONLINE TICKETS BESTELLEN MET KORTING

Bestel nu je kaarten voor de AutoRAI online voor 14,50 euro (kassaprijs 18 euro).   Lees verder
  AutoRAI 2015
 
 
 

Alfa Romeo Giulia kopersgids

Foto's en video's bij dit artikel

Alfa Romeo 159 Alfa Romeo productplanning 2010 - 2014 Alfa Romeo Duetto | Illustratie: Larson

Peilstok

Ik vind de Honda S2000:

AutoWeek op Blendle

Volg AutoWeek

© 2015 Sanoma B.V.
Adverteren - Colofon - Contact - Copyright - Disclaimer - Privacy en cookiebeleid - Gebruiksvoorwaarden - RSS - Partners - Sitemap
AutoWeek.nl - onderdeel Sanoma groep