Autonieuws

VW Up al in het wild gespot!

26 augustus 2011  |  11:30  |  Tekst:  |  Foto's: Wesley Steenbergen
    Print     Mail     Houd me op de hoogte

De Volkswagen Up is inmiddels officieel opgedoken op klinische studiofoto’s, maar in het echt hadden we ‘m nog niet gezien. Hier zien we hoe Volkswagen in Oostenrijk het laadvermogen van de kleine test.

Volkswagen laat bij de introductie van de Up niets aan het toeval over. Logisch, want de Fox kreeg nooit echt voet aan de grond aan de onderkant van de markt en in Wolfsburg willen ze niet nog eens in de middenmoot van het A-segment opereren. De in Europa ontwikkelde Up gaat het opnemen tegen verkoopkanonnen als de Fiat Panda en Toyota Aygo/Peugeot 107/Citroën C1.
De motorisering in dit prototype is waarschijnlijk een 1,0-liter driecilinder benzinemotor. Dat is namelijk het enige blok dat leverbaar is bij de introductie. De vermogens zijn 60 of 75 pk. Later volgt er ook nog een driecilinder die op aardgas en biogas loopt. Die belooft de laagste CO2-uitstoot voor een auto zonder elektromotor te krijgen.
De Volkswagen Up beleeft z’n publieksdebuut op de IAA in Frankfurt. Begin 2012 verschijnt de compacte Volkswagen bij de Nederlandse dealers. 

mail naar een vriend plaats dit bericht op nujij plaats dit bericht op linkedin

Mis ‘m niet! De AutoWeek Occasion Special! (Advertorial)

Alles wat je moet weten als je een gebruikte auto zoekt. De Occasion Special ligt nu in de winkel of je kunt ‘m direct   Lees verder
Mis m niet! De AutoWeek Occasion Special!
 
 

Foto's en video's bij dit artikel

Volkswagen Up (foto: Wesley Steenbergen) Volkswagen Up (foto: Wesley Steenbergen) Volkswagen Up (foto: Wesley Steenbergen)
Volkswagen Up (foto: Wesley Steenbergen) Volkswagen Up (foto: Wesley Steenbergen) Volkswagen Up (foto: Wesley Steenbergen)
Dubbeltest - Renault Zoe vs. Volkswagen e-Up

Peilstok

Supershowroom: mijn favoriete Opel Corsa is de...

ActieAuto

Volkswagen Up en Polo met Wittebrug korting Volkswagen up! take up! 44kW/60pk 3-deurs Van € 11.233    Voor € 8.685 Uitgerust met ...

AutoWeek Klokje Rond Speciaal

Volkswagen 1.0 Up

Volg AutoWeek