Autonieuws  |  VW Up al in het wild gespot!

26 augustus 2011  |  11:30  |  Tekst:  |  Foto's: Wesley Steenbergen

De Volkswagen Up is inmiddels officieel opgedoken op klinische studiofoto’s, maar in het echt hadden we ‘m nog niet gezien. Hier zien we hoe Volkswagen in Oostenrijk het laadvermogen van de kleine test.

Volkswagen laat bij de introductie van de Up niets aan het toeval over. Logisch, want de Fox kreeg nooit echt voet aan de grond aan de onderkant van de markt en in Wolfsburg willen ze niet nog eens in de middenmoot van het A-segment opereren. De in Europa ontwikkelde Up gaat het opnemen tegen verkoopkanonnen als de Fiat Panda en Toyota Aygo/Peugeot 107/Citroën C1.
De motorisering in dit prototype is waarschijnlijk een 1,0-liter driecilinder benzinemotor. Dat is namelijk het enige blok dat leverbaar is bij de introductie. De vermogens zijn 60 of 75 pk. Later volgt er ook nog een driecilinder die op aardgas en biogas loopt. Die belooft de laagste CO2-uitstoot voor een auto zonder elektromotor te krijgen.
De Volkswagen Up beleeft z’n publieksdebuut op de IAA in Frankfurt. Begin 2012 verschijnt de compacte Volkswagen bij de Nederlandse dealers. 

 mail naar een vriend plaats dit bericht op nujij plaats dit bericht op linkedin plaats dit bericht op digg maak een bookmark op delicious

ONLINE TICKETS BESTELLEN MET KORTING

Bestel nu je kaarten voor de AutoRAI online voor 14,50 euro (kassaprijs 18 euro).   Lees verder
  AutoRAI 2015
 
 
 

Foto's en video's bij dit artikel

Volkswagen Up (foto: Wesley Steenbergen) Volkswagen Up (foto: Wesley Steenbergen) Volkswagen Up (foto: Wesley Steenbergen)
Volkswagen Up (foto: Wesley Steenbergen) Volkswagen Up (foto: Wesley Steenbergen) Volkswagen Up (foto: Wesley Steenbergen)

Peilstok

Mijn favoriete Jaguar uit de Redactie Raadt Aan is de...

AutoWeek op Blendle

AutoWeek Multitest

Smart Forfour - Hyundai i10 - VW Up - Renault Twingo

Volg AutoWeek

© 2015 Sanoma B.V.
Adverteren - Colofon - Contact - Copyright - Disclaimer - Privacy en cookiebeleid - Gebruiksvoorwaarden - RSS - Partners - Sitemap
AutoWeek.nl - onderdeel Sanoma groep