Autonieuws

Officieel: Bentley Continental GTC

24 augustus 2011  |  07:46  |  Tekst:
    Print     Mail     Houd me op de hoogte

De nieuwe generatie van de Bentley Continental is er al enige tijd en dus breekt nu de tijd voor de speciale versies aan. De eerste uit het rijtje is de GTC, die op de IAA debuteert.

De open versie van de Bentley Continental heeft uiteraard de beschikking over dezelfde motor als de Continental GT. Dat is een 6.0 W12, goed voor een vermogen van 575 pk. Het maximumkoppel is 700 Nm. Bentley koppelt het blok aan een 'Quickshift' automaat die de schakeltijden halveert (nu nog 200 ms). De sprint van 0 tot 60 mijl per uur (0-96 km/h) kost 4,5 seconden, de topsnelheid is 313 km/h.

De nieuwe Continental GTC heeft een 40 millimeter grotere spoorbreedte dan voorheen. Tegelijkertijd is de cabrio 70 kilogram lichter dan voorheen. De ingenieurs hebben de besturing aangepast en het onderstel sportiever afgesteld.

De wielen hebben een diameter van 20 inch, 21-inch exemplaren staan op de optielijst. Binnenin is er een nieuw infotainmentsysteem. Dunnere stoelen dragen voor een belangrijk deel bij aan de gewichtsbesparing.

Bentley toont de Continental GTC op de IAA in Frankfurt voor het eerst aan het grote publiek. De marktintroductie volgt rond de jaarwisseling.

mail naar een vriend plaats dit bericht op nujij plaats dit bericht op linkedin

Mis ‘m niet! De AutoWeek Occasion Special! (Advertorial)

Alles wat je moet weten als je een gebruikte auto zoekt. De Occasion Special ligt nu in de winkel of je kunt ‘m direct   Lees verder
Mis m niet! De AutoWeek Occasion Special!
 
 

Foto's en video's bij dit artikel

Bentley Continental GTC Bentley Continental GTC Bentley Continental GTC
Bentley Continental GTC Bentley Continental GTC Bentley Continental GTC
Rij-impressie Bentley Continental GT Speed

Peilstok

Supershowroom: mijn favoriete Opel Corsa is de...

AutoWeek Posterstory

Bentley Continental GT Speed

Volg AutoWeek