Autonieuws

Ook biturbo (en prijs) voor Mercedes E 63 AMG

15 juli 2011  |  14:22  |  Tekst:
    Print     Mail     Houd me op de hoogte

Ook voor de Mercedes E 63 AMG wordt de beroemde 6,2-liter V8 aan de kant gezet. In de plaats daarvan duikt ook hier de nieuwe 5,5-liter V8 biturbo op, die een stuk efficiënter is.

De E 63 AMG is het nieuwste product van de prestatiedivisie van Mercedes die wordt voorzien van de 525 pk sterke 5,5-liter V8 met twee turbo’s. Dat betekent dat het pensioen van de ongeblazen 6,2-liter steeds dichterbij komt: hij is nu alleen nog te koop in de C-klasse en de SLS AMG.

Met zijn nieuwe hart verbruik de snelste E-klasse gemiddeld 22 procent minder brandstof. Ook zaken als een start/stop-systeem en een systeem dat remenergie opslaat, dragen bij aan een lager verbruik.

Met zijn nieuwe zeventraps Speedshift-automaat verbruikt hij als sedan 9,8 liter op 100 km en als estate 10,0 liter. De gemiddelde CO2-uitstoot daalt naar 230 gr/km. Dat betekent ook dat er flink minder slurptaks moet worden betaald. De E63 AMG heeft in zijn nieuwste vorm een prijs vanaf 136.200 euro. Dat was 152.201 euro. De estate heeft een prijs vanaf 140.400 euro.

In de standaard uitvoering heeft de E 63 AMG een maximale trekkracht van 700 Nm. Wie kiest voor het Performance Package krijgt de beschikking over 557 pk en een trekkracht die nog eens 100 Nm hoger ligt. De sprint van 0 naar 100 km/u gaat standaard in 4,3 seconden. De snellere versie snoept er eentiende vanaf. Voor het T-modell moet bij deze waarden weer eentiende worden opgeteld. Overigens claimt Mercedes voor het Performance Package dezelfde verbruiks- en uitstootcijfers.

Een andere zaak die de AMG-versie van zijn mindere broeders onderscheidt, is het AMG Ride Control sportonderstel. Daarmee is de spoorbreedte aan de voorzijde 56 mm méér dan bij de E500. Verder is er een luchtgeveerde achteras en elektromagnetische stuurbekrachtiging.

De auto is standaard voorzien van zaken als 18 inch wielen, met leder beklede sportstoelen en een sportstuur met schakelflippers. Verder zijn zaken als een dodehoeksysteem en een rijbaanwisselwaarschuwing standaard. De vernieuwde E AMG is per heden te bestellen en wordt vanaf september geleverd. 

mail naar een vriend plaats dit bericht op nujij plaats dit bericht op linkedin

Mis ‘m niet! De AutoWeek Occasion Special! (Advertorial)

Alles wat je moet weten als je een gebruikte auto zoekt. De Occasion Special ligt nu in de winkel of je kunt ‘m direct   Lees verder
Mis m niet! De AutoWeek Occasion Special!
 
 

Foto's en video's bij dit artikel

Mercedes-Benz E 63 AMG Mercedes-Benz E 63 AMG Mercedes-Benz E 63 AMG
Mercedes-Benz E 63 AMG Mercedes-Benz E 63 AMG Mercedes-Benz E 63 AMG
Rij-impressie Mercedes E-klasse

Peilstok

Supershowroom: mijn favoriete Opel Corsa is de...

ActieAuto

Inruil- en voorraadvoordeel tot wel € 6.000,- Inruil- en voorraadvoordeel tot wel € 6.000,- Mercedes-Benz begint het nieuwe jaar met zeer ...

AutoWeek Dubbeltest

Mercedes-Benz E 220 Bluetec - BMW 520dA Efficient Dynamics

Volg AutoWeek