Autonieuws

“Saab-productie herstart morgen”

26 mei 2011  |  09:11  |  Tekst:
    Print     Mail

Het ziet er naar uit dat het gaat lukken om morgen de Saab-fabriek in Trollhättan weer in bedrijf te stellen. Dan heeft de fabriek zes weken stilgestaan.

Saab heeft de financiering binnen om de productie in Trollhättan weer op te starten. Daarvoor waren drie porties van dertig miljoen nodig. De eerste werd geleend bij investeringsmaatschappij Gemini, de tweede kwam via een bestelling van het Chinese Pang Da en de derde is betrokken uit de lening van de Europese Investeringsbank.

De productie komt vrijdag rustig op gang: er worden honderd auto’s gemaakt in plaats van de gebruikelijke 230 tot 240. Morgenochtend wordt begonnen met het klaarzetten van de onderdelen. Als alles volgens planning verloopt, start volgende week ook de productie van de 9-5 Estate.

Naast de bestelling van Pang Da, die 1.300 auto’s omvat die vanaf het najaar worden geproduceerd, heeft Saab nog zo’n vijfduizend orders in de portefeuille van reguliere klanten

mail naar een vriend plaats dit bericht op nujij plaats dit bericht op linkedin

Mis ‘m niet! De AutoWeek Occasion Special! (Advertorial)

Alles wat je moet weten als je een gebruikte auto zoekt. De Occasion Special ligt nu in de winkel of je kunt ‘m direct   Lees verder
Mis ‘m niet! De AutoWeek Occasion Special!
 
 

Saab kopersgids

Foto's en video's bij dit artikel

Saab-programma 2011 Saabfabriek Trollhättan Saab-logo
4x4x4 Winterspecial

Peilstok

Supershowroom: mijn favoriete Seat Toledo is...

AutoWeek Occasion-dubbeltest

Opel Insignia Sports Tourer - Saab 9-5 Sport Sedan

Volg AutoWeek