Autonieuws

Dus toch een Porsche Cayman!

13 mei 2011  |  11:46  |  Tekst:
    Print     Mail     Houd me op de hoogte

Prototypes van de volgende generatie Boxster hebben we met grote regelmaat voorbij zien komen, maar rond de Cayman was er al lange tijd radiostilte. Zo lang zelfs, dat wij ons al zorgen begonnen te maken of Porsche überhaupt nog met een opvolger zou komen. Deze spyshots bewijzen dat dit toch wel degelijk het geval is.

De spyshots zijn in Spanje vanaf een grote afstand geschoten, dus al te veel details kunnen we nog niet melden. Wel is bij dit prototype te zien dat de achterkant van de Cayman lager wordt en dat de achterruit een groter oppervlak krijgt. Verder komen de voor- en achterlichten meer in lijn met die van de Porsche 991.
Belangrijk nieuws betreft de motorisering: Porsche gaat namelijk net als in de Boxster terug naar vier cilinders. Dat klinkt als behelpen ten opzichte van de huidige zescilinder boxer, maar is het niet: de 2,5-liter viercilinder komt dankzij een turbo namelijk tot een vermogen van maximaal 365 pk en dat is meer dan de 330 pk die de Cayman R op dit moment biedt.
De productie van de huidige Cayman vindt plaats bij Valmet in Finland, maar voor de volgende Cayman is dat niet meer het geval. Porsche verhuist de productie in principe naar thuisbasis Zuffenhausen. Als de capaciteit daar niet toereikend is, komt ook Osnabrück op de radar. Daar rolt ook de Volkswagen Golf Cabrio van de band. De volgende Cayman komt waarschijnlijk niet voor 2013 op de markt. De nieuwe Boxster komt sowieso volgend jaar al.

mail naar een vriend plaats dit bericht op nujij plaats dit bericht op linkedin

Mis ‘m niet! De AutoWeek Occasion Special! (Advertorial)

Alles wat je moet weten als je een gebruikte auto zoekt. De Occasion Special ligt nu in de winkel of je kunt ‘m direct   Lees verder
Mis ‘m niet! De AutoWeek Occasion Special!
 
 

Foto's en video's bij dit artikel

Porsche Cayman Porsche Cayman Porsche Cayman
Porsche Cayman
Rij-impressie Porsche Cayman GT4

Peilstok

Supershowroom: mijn favoriete Opel Corsa is de...

AutoWeek Dubbeltest

BMW 1-serie M Coupé - Porsche Cayman R

Volg AutoWeek