Autonieuws

CitroŽn DS3 Airflow: semi-cabriolet

9 mei 2011  |  13:06  |  Tekst:
    Print     Mail     Houd me op de hoogte

De geruchten over een open versie van de Citroën DS3 willen maar niet luwen. Het model, dat in 2013 wordt verwacht, schijnt een semi-cabriolet te worden à la Fiat 500C.

Bij Citroën wordt onder de projectnaam A56 gewerkt aan de cabrioletversie van de DS3. Die moet in de lente van 2013 verschijnen en krijgt de naam Airflow. Tenminste, als de geruchten die op het internet gaan, kloppen.

De DS3 Airflow wordt geen volwaardige cabriolet zoals de Mini. Citroën adopteert het idee van de Fiat 500C. De raamlijsten en daklijn zullen dus gewoon blijven staan. Dat heeft als voordeel dat de auto goedkoper te ontwikkelen is en dat de stijfheid van de carrosserie intact blijft.

Bij Citroën Nederland heeft men nog niets gehoord over de komst van een cabriolet. “Voor ons is de komst van zo’n auto dus ook speculatief. Bij Citroën ligt de nadruk op het moment op de ontwikkeling van de DS-lijn waarbij de komst van de DS4 en DS5 worden voorbereid. Wat daarna de plannen zijn, is niet bekend.”

 

mail naar een vriend plaats dit bericht op nujij plaats dit bericht op linkedin

Mis ‘m niet! De AutoWeek Occasion Special! (Advertorial)

Alles wat je moet weten als je een gebruikte auto zoekt. De Occasion Special ligt nu in de winkel of je kunt ‘m direct   Lees verder
Mis Ďm niet! De AutoWeek Occasion Special!
 
 

Foto's en video's bij dit artikel

CitroŽn DS3 1.6 VTi So Chic CitroŽn DS3 Citroen C3 Pluriel
CitroŽn C-Airscape
Rij-impressie CitroŽn DS3 Cabrio

Peilstok

Supershowroom: mijn favoriete Opel Corsa is de...

AutoWeek Dubbeltest

Opel Adam S-DS 3 Puretech 110

Volg AutoWeek