Autonieuws  |  CitroŽn DS3 Airflow: semi-cabriolet

9 mei 2011  |  13:06  |  Tekst:

De geruchten over een open versie van de Citroën DS3 willen maar niet luwen. Het model, dat in 2013 wordt verwacht, schijnt een semi-cabriolet te worden à la Fiat 500C.

Bij Citroën wordt onder de projectnaam A56 gewerkt aan de cabrioletversie van de DS3. Die moet in de lente van 2013 verschijnen en krijgt de naam Airflow. Tenminste, als de geruchten die op het internet gaan, kloppen.

De DS3 Airflow wordt geen volwaardige cabriolet zoals de Mini. Citroën adopteert het idee van de Fiat 500C. De raamlijsten en daklijn zullen dus gewoon blijven staan. Dat heeft als voordeel dat de auto goedkoper te ontwikkelen is en dat de stijfheid van de carrosserie intact blijft.

Bij Citroën Nederland heeft men nog niets gehoord over de komst van een cabriolet. “Voor ons is de komst van zo’n auto dus ook speculatief. Bij Citroën ligt de nadruk op het moment op de ontwikkeling van de DS-lijn waarbij de komst van de DS4 en DS5 worden voorbereid. Wat daarna de plannen zijn, is niet bekend.”

 

 mail naar een vriend plaats dit bericht op nujij plaats dit bericht op linkedin plaats dit bericht op digg maak een bookmark op delicious
 
 
 

Foto's en video's bij dit artikel

CitroŽn DS3 1.6 VTi So Chic CitroŽn DS3 Citroen C3 Pluriel
CitroŽn C-Airscape

Peilstok

Ik vind de Range Rover Evoque:

AutoWeek op Blendle

ActieAuto

Citroën Private Lease Zorgeloos rijden voor een vast bedrag per maand? Maak gebruik van Private ...

AutoWeek Dubbeltest

Opel Adam 1.4 - CitroŽn DS3 VTi 82

Volg AutoWeek

© 2015 Sanoma Media Netherlands B.V.
Adverteren - Colofon - Contact - Copyright - Disclaimer - Privacy en cookiebeleid - Gebruiksvoorwaarden - RSS - Partners - Sitemap
AutoWeek.nl - onderdeel Sanoma Media Netherlands groep