Autonieuws  |  Nieuwe Saab 9-3 ook in China gebouwd

5 mei 2011  |  12:09  |  Tekst:

De samenwerking met het Chinese Hawtai heeft gevolgen voor de komende nieuwe Saab 9-3. Die wordt over enige tijd ook in China gebouwd.

Saab is in de jacht op geld om het merk draaiende te houden, op schoot gekropen bij het Chinese Hawtai Motor. Die zorgen voor een kapitaalinjectie van 150 miljoen euro. Binnen tien dagen moet de eerste betaling binnen zijn. Naar verwachting oordeelt de Chinese overheid binnen tien tot twaalf weken of de overeenkomst tussen Saab en Hawtai door mag gaan. Victor Muller meldt tegenover persbureau Reuters alvast dat de liquiditeitsproblemen van Saab nu verleden tijd zijn en zegt hij nogmaals dat in de loop van volgende week de productie weer wordt hervat.

De opvolger van de Saab 9-3 staat gepland in oktober van het volgende jaar, al zal de ontwikkeling van die auto door de problemen van de afgelopen tijd best wat vertraging hebben opgelopen. In China zal die auto volgens de planning in 2013 in productie gaan om de lokale markt te bedienen. Uit de joint venture tussen Hawtai en Saab moet op termijn een Chinese productie van 100.000 tot 200.000 auto’s komen. Dat is een ambitieus getal, want Volvo wil in samenwerking met Geely in 2015 ook 200.000 auto’s produceren.

 

 mail naar een vriend plaats dit bericht op nujij plaats dit bericht op linkedin plaats dit bericht op digg maak een bookmark op delicious

ONLINE TICKETS BESTELLEN MET KORTING

Bestel nu je kaarten voor de AutoRAI online voor 14,50 euro (kassaprijs 18 euro).   Lees verder
  AutoRAI 2015
 
 
 

Foto's en video's bij dit artikel

Saab 93 illustratie Larson Saab 93 illustratie Larson Saab 9-3 Mule
Saab 9-3 Mule

Peilstok

Ik vind de Honda S2000:

AutoWeek op Blendle

AutoWeek Dubbeltest

Seat Exeo ST 1.8 TSI - Saab 9-3 Sport Estate 1.8t

Volg AutoWeek

© 2015 Sanoma B.V.
Adverteren - Colofon - Contact - Copyright - Disclaimer - Privacy en cookiebeleid - Gebruiksvoorwaarden - RSS - Partners - Sitemap
AutoWeek.nl - onderdeel Sanoma groep