Autonieuws

Zagato eert Alfa Romeo met TZ3 Zagato

28 april 2011  |  12:12  |  Tekst:
    Print     Mail     Houd me op de hoogte

Zagato eert het 101-jarige Alfa Romeo met de fraaie TZ3. De designstudio brengt het eerbetoon in twee versies.

De eerste versie is de TZ3 Corsa. Dat is een one-off voor het circuit en dus geen vingeroefening voor het designteam. Zagato beschrijft deze als een ‘neoklassieke auto’. De TZ3 Stradale is wel een designoefening voor Zagato. Het is een ‘avantgardistische auto’ voor op de openbare weg. Van deze Stradale gaat Zagato negen exemplaren bouwen.
De TZ3 Corsa heeft een koolstofvezel chassis en een met de hand gebouwde body van aluminium. Voorin ligt een 4,2-liter V8, gecombineerd met een sequentiële zesbak. De TZ3 Stradale is gebaseerd op het mechanische chassis van de Dodge Viper ACR, omhuld door een body van koolstofvezel. Zagato noemt deze Stradale ‘de eerste Amerikaanse Alfa Romeo’.
De one-off TZ3 Corsa is geleverd aan Alfa Romeo Zagato-verzamelaar Martin Kapp. De eerste TZ3 Stradale is voor Eric King, een Amerikaanse verzamelaar van Alfa Romeo’s en Zagato’s. Zagato heeft in diverse decennia van de vorige eeuw met Alfa Romeo samengewerkt, zowel op het circuit (Scuderia Ferrari, Alfa Corse, Autodelta, Scuderia Zagato) als op de openbare weg (het meest recentelijk de SZ en de RZ). 

mail naar een vriend plaats dit bericht op nujij plaats dit bericht op linkedin

Mis ‘m niet! De AutoWeek Occasion Special! (Advertorial)

Alles wat je moet weten als je een gebruikte auto zoekt. De Occasion Special ligt nu in de winkel of je kunt ‘m direct   Lees verder
Mis m niet! De AutoWeek Occasion Special!
 
 

Alfa Romeo kopersgids

Foto's en video's bij dit artikel

Alfa Romeo TZ3 Stradale Zagato Alfa Romeo TZ3 Stradale Zagato Alfa Romeo TZ3 Stradale Zagato
Alfa Romeo TZ3 Stradale Zagato Alfa Romeo TZ3 Stradale Zagato Alfa Romeo TZ3 Stradale Zagato

Peilstok

Supershowroom: mijn favoriete Opel Corsa is de...

Volg AutoWeek