Autonieuws  |  Renault test met opvolger Clio RS

4 april 2011  |  13:36  |  Tekst:

Met de Clio RS heeft Renault momenteel een absolute topper in huis. De compacte hot hatch wint de laatste tijd alle tests in z’n segment en heeft een grote schare fans. Toch staat ook voor deze RS de tijd niet stil: Renault werkt aan een nieuwe generatie.

Het eerste bewijs hiervan zien we op deze spyshots. Want nee, dit is niet een Clio RS van de huidige generatie. Deze mule (een auto die techniek van de volgende generatie vermomt als een model van de huidige generatie) verraadt z’n identiteit door een afwijkende voor- en achterbumper.
Dat Renault inmiddels met de nieuwe generatie RS test, is niet vreemd. Het merk presenteert de volgende Clio in september zeer waarschijnlijk namelijk al op de IAA in Frankfurt. Rond de jaarwisseling komt de auto dan in Europa op de markt. Met een beetje geluk kunnen we deze RS dan ook in 2012 verwelkomen.
Renault wil het nog niet officieel zeggen, maar de atmosferische tweeliter benzinemotor verdwijnt uit de Clio RS. In plaats daarvan kiest Renault voor een viercilinder turbomotor. Renault Sport beperkt hiermee de CO2-uitstoot en mobiliseert ook nog eens flink meer koppel, maar het betekent wel dat de toerenmotor nu ook uit de B-segment hot hatches is verdwenen.  

 mail naar een vriend plaats dit bericht op nujij plaats dit bericht op linkedin plaats dit bericht op digg maak een bookmark op delicious
 
 
 

Foto's en video's bij dit artikel

Peilstok

De leukste opgeruigde station voor weinig uit de Redactie Raadt Aan is de...

AutoWeek op Blendle

ActieAuto

Comfortabel All-in-one Rijd comfortabel voor een vast All-in-One maandbedrag incl. financiering en gratis ...

AutoWeek Triotest

Renault Clio Estate - Dacia Logan MCV - Skoda Fabia Combi

Volg AutoWeek

© 2015 Sanoma Media Netherlands B.V.
Adverteren - Colofon - Contact - Copyright - Disclaimer - Privacy en cookiebeleid - Gebruiksvoorwaarden - RSS - Partners - Sitemap
AutoWeek.nl - onderdeel Sanoma Media Netherlands groep