Autonieuws  |  Renault test met opvolger Clio RS

4 april 2011  |  13:36  |  Tekst:

Met de Clio RS heeft Renault momenteel een absolute topper in huis. De compacte hot hatch wint de laatste tijd alle tests in z’n segment en heeft een grote schare fans. Toch staat ook voor deze RS de tijd niet stil: Renault werkt aan een nieuwe generatie.

Het eerste bewijs hiervan zien we op deze spyshots. Want nee, dit is niet een Clio RS van de huidige generatie. Deze mule (een auto die techniek van de volgende generatie vermomt als een model van de huidige generatie) verraadt z’n identiteit door een afwijkende voor- en achterbumper.
Dat Renault inmiddels met de nieuwe generatie RS test, is niet vreemd. Het merk presenteert de volgende Clio in september zeer waarschijnlijk namelijk al op de IAA in Frankfurt. Rond de jaarwisseling komt de auto dan in Europa op de markt. Met een beetje geluk kunnen we deze RS dan ook in 2012 verwelkomen.
Renault wil het nog niet officieel zeggen, maar de atmosferische tweeliter benzinemotor verdwijnt uit de Clio RS. In plaats daarvan kiest Renault voor een viercilinder turbomotor. Renault Sport beperkt hiermee de CO2-uitstoot en mobiliseert ook nog eens flink meer koppel, maar het betekent wel dat de toerenmotor nu ook uit de B-segment hot hatches is verdwenen.  

 mail naar een vriend plaats dit bericht op nujij plaats dit bericht op linkedin plaats dit bericht op digg maak een bookmark op delicious

In 6 stappen een gebruikte auto zonder gebreken (Advertorial)

Hoe vind je een betrouwbare occasion? En wat doe je als je na aankoop toch een gebrek ontdekt?   Lees verder
  DAS Rechtsbijstand
 
 
 

Foto's en video's bij dit artikel

Peilstok

Audi wil met de A9 Concept een spannender design introduceren. Is dat nodig?

AutoWeek op Blendle

ActieAuto

Renault All-in-One aanbod Met de Comfortabele All-in-One prijzen van Renault weet u precies waar u aan toe ...

AutoWeek Dubbeltest

Mini Cooper - Renault Clio

Volg AutoWeek

© 2014 Sanoma Media Netherlands B.V.
Adverteren - Colofon - Contact - Copyright - Disclaimer - Privacy en cookiebeleid - Gebruiksvoorwaarden - RSS - Partners - Sitemap
AutoWeek.nl - onderdeel Sanoma Media Netherlands groep