Autonieuws

Eindelijk: de nieuwe Lancia Ypsilon

14 februari 2011  |  07:02  |  Tekst:
    Print     Mail     Houd me op de hoogte

Zou het dan toch nog de goede kant op gaan met Lancia? Eindelijk is hier dan de nieuwe Ypsilon, die het merk er weer bovenop moet halen.

Op de fabriekssite van Lancia zijn enkele minuten de eerste foto's van de nieuwe Ypsilon te zien geweest. Die zijn daarop op het web terechtgekomen en verspreiden zich nu als en inktvlek. Op de Autosalon van Genève debuteert de nieuwe Ypsilon, die een beetje oogt als een mini-Delta en is gegroeid tot 3,80 meter. Op de Britse en Ierse markt wordt deze auto als Chrysler verkocht en zal dus een andere grille worden gemonteerd.
De Ypsilon staat op een doorontwikkeld platform van de 500 en zal dan ook grotendeels met de zelfde motoren worden geleverd. Het feest start dus met de tweecilinder Twinair. De 1,3-liter Multijet diesel moet zorgen voor een wegenbelastingvrije variant. In eerste instantie zal de oude Ypsilon nog naast de nieuwe vijfdeurs leverbaar blijven. Later deze ochtend weten we meer over de nieuwe Yp. Hou de site dus in de gaten.
mail naar een vriend plaats dit bericht op nujij plaats dit bericht op linkedin

Mis ‘m niet! De AutoWeek Occasion Special! (Advertorial)

Alles wat je moet weten als je een gebruikte auto zoekt. De Occasion Special ligt nu in de winkel of je kunt ‘m direct   Lees verder
Mis m niet! De AutoWeek Occasion Special!
 
 

Foto's en video's bij dit artikel

Lancia Ypsilon Lancia Ypsilon Lancia Ypsilon
Lancia Ypsilon
Rij-impressie Lancia Ypsilon

Peilstok

Supershowroom: mijn favoriete Opel Corsa is de...

AutoWeek Triotest

Lancia Ypsilon TwinAir 85 Fiat 500 TwinAir 85 Citron C3 1.4 VTi

Volg AutoWeek