Autonieuws  |  Eindelijk: de nieuwe Lancia Ypsilon

14 februari 2011  |  07:02  |  Tekst:

Zou het dan toch nog de goede kant op gaan met Lancia? Eindelijk is hier dan de nieuwe Ypsilon, die het merk er weer bovenop moet halen.

Op de fabriekssite van Lancia zijn enkele minuten de eerste foto's van de nieuwe Ypsilon te zien geweest. Die zijn daarop op het web terechtgekomen en verspreiden zich nu als en inktvlek. Op de Autosalon van Genève debuteert de nieuwe Ypsilon, die een beetje oogt als een mini-Delta en is gegroeid tot 3,80 meter. Op de Britse en Ierse markt wordt deze auto als Chrysler verkocht en zal dus een andere grille worden gemonteerd.
De Ypsilon staat op een doorontwikkeld platform van de 500 en zal dan ook grotendeels met de zelfde motoren worden geleverd. Het feest start dus met de tweecilinder Twinair. De 1,3-liter Multijet diesel moet zorgen voor een wegenbelastingvrije variant. In eerste instantie zal de oude Ypsilon nog naast de nieuwe vijfdeurs leverbaar blijven. Later deze ochtend weten we meer over de nieuwe Yp. Hou de site dus in de gaten.
 mail naar een vriend plaats dit bericht op nujij plaats dit bericht op linkedin plaats dit bericht op digg maak een bookmark op delicious

ONLINE TICKETS BESTELLEN MET KORTING

Bestel nu je kaarten voor de AutoRAI online voor 14,50 euro (kassaprijs 18 euro).   Lees verder
  AutoRAI 2015
 
 
 

Foto's en video's bij dit artikel

Lancia Ypsilon Lancia Ypsilon Lancia Ypsilon
Lancia Ypsilon

Peilstok

Mijn favoriete Jaguar uit de Redactie Raadt Aan is de...

AutoWeek op Blendle

AutoWeek Triotest

Lancia Ypsilon TwinAir 85 – Fiat 500 TwinAir 85 – Citroën C3 1.4 VTi

Volg AutoWeek

© 2015 Sanoma B.V.
Adverteren - Colofon - Contact - Copyright - Disclaimer - Privacy en cookiebeleid - Gebruiksvoorwaarden - RSS - Partners - Sitemap
AutoWeek.nl - onderdeel Sanoma groep